Про що свідчить скрегіт зубами уві сні

28925 0

Ми у соцмережах:

Про що свідчить скрегіт зубами уві сні

Іноді буває, що людина уві сні скрегоче зубами, навіть і не здогадуючись про це. По-науковому це називається «бруксизм».

Найбільш розповсюдженими причинами бруксизму є:

- Сильне перезбудження, що провокується стресом, зловживанням кофеїну, алкоголю, курінням.

- Аномалії в будові щелепи та проблеми із зубами. Мається на увазі неправильний прикус, відсутність зубів тощо.

- Хвороба Паркінсона.

- Особливий вид безсоння, під час якого людина поринає у дуже неглибокий сон, часто прокидається, почувається виснаженою після нього.

Про те, що людина скрегоче зубами уві сні, свідчать такі симптоми: зміна форми та розміру зубів; поява у роті болючих ранок, які утворилися у результаті несвідомого закусування щік; шум у вухах; головний біль, мігрень; біль у шиї; відчуття втоми після пробудження; біль та заніміння в щелепі. Наслідки нічного скреготу — ушкодження зубної емалі, що призводить до карієсу, відчуття напруженості та болю в щелепах, швидка втомлюваність, депресія, хронічне недосипання та виснаження організму.

Найперше, що можна зробити, щоб не скреготати зубами вночі, — це не піддаватися згубному впливу стресу. Не варто всі події у своєму житті брати занадто близько до серця й уникати перезбудження. Також необхідно обмежити вживання кави, алкоголю, менше курити. Якщо є така проблема, слід виправити прикус.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також