Прокурор повернувся. У слідчий ізолятор

4274 0

Ми у соцмережах:

Прокурор повернувся. У слідчий ізолятор

Ось уже півроку перебуває у Рівненському слідчому ізоляторі Володимир Мойсеєць, колишній перший заступник обласного прокурора. Факт його перебування у Рівному у статусі підозрюваного у хабарництві, та ще й у такому закладі, старанно приховувався. Однак таємне рано чи пізно завжди стає явним. До Рівного Володимир Мойсеєць повернувся з Лук'янівського СІЗО, де провів попередні півроку — упродовж цього часу тривало слідство. А судитиме Володимира Мойсейця Рівненський міський суд — його рішення й очікує у слідчому ізоляторі колишній прокурор.

Вироку Рівненського суду очікує не тільки Володимир Мойсеєць, який з посади першого заступника обласного прокурора три роки тому був звільнений і переведений у районну прокуратуру в Ківерці, що на Волині. А й суддя Ківерцівського районного суду. Щоправда, суддю у слідчий ізолятор не помістили, обмежились підпискою про невиїзд. За повідомленням СБУ, суддя вимагала від місцевого мешканця 5 500 доларів за винесення його близькому родичу менш суворого вироку, не пов'язаного з позбавленням волі. Та у випадку небажання заплатити погрожувала ув'язнити обвинуваченого на сім років. Частина цієї суми призначалась прокурору району Мойсейцю за відмову від обвинувачення по одному з інкримінованих злочинів, а у подальшому неоскарження вироку суду. 14 грудня 2011-го в приміщенні районної прокуратури оперативники СБУ затримали "на гарячому" прокурора під час одержання ним хабара. Після цього була затримана й суддя. Генеральна прокуратура тоді порушила кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу, яка трактується як одержання хабара службовою особою, що займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, та передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Тоді ж Володимира Мойсейця й помістили під варту. Як повідомив захисник Володимира Мойсейця адвокат Павло Луцюк, судові слухання наближаються до завершення. Справу розглядає голова Рівненського міського суду Микола Герасимчук. Чергове засідання заплановане на початок лютого.

Сергій ТКАЧЕНКО.

Довідка "РВ"

Володимир Мойсеєць відразу після закінчення Київського університету ім.Шевченка повернувся на Рівненщину, у Сарненський район, в одному із сіл якого й народився. Згодом понад 20 років пропрацював на різних прокурорських посадах на Рівненщині. Дослужився до першого заступника обласного прокурора й навіть мав шанси бути призначеним прокурором Рівненської області. Однак несподівано прокурором області призначили іншого, а Мойсейця відправили у "заслання" на Волинь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також