Прокурор з мішками

3431 0

Ми у соцмережах:

Прокурор з мішками

До кінця тижня генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв прислати в область нового й немісцевого прокурора. Нині ж керує прокуратурою Рівненщини перший заступник Павло Романчук. Його, на відміну від затриманого «організатора злочинного угрупування» Андрія Боровика та прокурора області Анатолія Ковальчука, не звільнили. Хоча Луценко обіцяв, що звільнить всіх. Кого пришлють в область, поки не відомо. Генпрокурор заявив, що «термінатора». І ми направду віримо. Не носити ж мішки з бурштином слабаку!

Боровик Заступник обласного прокурора Рівненщини Андрій Боровик, якого минулого тижня затримували Генпрокуратура та СБУ і якого звинуватили в організації злочинного угрупування з кришування бурштину на Рівненщині, тепер у київському СІЗО. На волю він може вийти під заставу, розміром понад 9,6 млн. грн. Незважаючи на те, що пан Боровик хвалився, що його батьки мільйонери, а у нього під час обшуку, як заявив генпрокурор, знайшли мішки з бурштином та годинники на мільйони доларів, гроші за пана Боровика досі не заплатили. alsoread:http://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=047461 Щоправда, Юрій Луценко заявив, що пану Боровику дали вибір – якщо він назве спільників, то йому зменшать термін покарання. Андрій Боровик, коли йому Голосіївський районний суд Києва обирав міру запобіжного покарання, заявив, що його затримання – замовлене керівником управління СБУ у Рівненській області Василем Бедрійом та його підлеглими. Мовляв, у пана Боровика були зібрані матеріали на нього і саме їх нібито і мали на меті вилучити під час обшуку. Бурштинова мафия 09 За кілька днів до затримання, до слова, Андрій Боровик вихвалявся журналістам інформаційного порталу «4 Влада», що може у будь-який момент собі дозволити купити мерседес S-класу.

- Не за свою зарплату. Заради інтересу, якщо вам цікаво, я можу завезти вас в Луцьк і показати, як живуть мої батьки. В мене дуже багаті батьки. Вони понад 20 років займаються бізнесом. У них будинок є в Лондоні. У них декілька квартир у Луцьку, є квартира у Києві. Моя сестра живе в Лондоні і вона експерт-мистецтвознавець щодо картин України, Росії та Казахстану. Тобто у нас дуже заможна сім`я, а я працюю в прокуратурі за ідею, – розповів прокурор журналістам.
Зазначимо, що згідно з декларацією Андрія Боровика за 2015 рік, він заробив на посаді заступника прокурора області 245,3 тис. грн. Його дружина, з якою виховують сина, у минулому році мала лише 19 тис. грн. зарплати. Офіційно нерухомості у пана Боровика у 2015-му не було, зате у дружини – земельна ділянка на 0,14 сотки під парковку, квартира на 80м2 та підсобні приміщення на 2,4м2 та 13м2 – усе у новобудові на Лермонтова, 8 у Рівному і придбані у 2014 році, коли будинок здали в експлуатацію. Окрім того, на дружину зареєстрована «Toyota Camry» 2012 року. Єдине, що у пана Боровика було задеклароване – два рахунки у банках – на 18,5 тис. грн. та 50 тис. грн. Лермонтова, 8
Будинок на Лермонтова,8
Втім, за даними державного реєстру речових прав, у цьому році пан Боровик придбав собі парковку на вулиці Соборній,5а, де звели елітний житловий будинок під відповідною назвою «Lux House» (до речі, якраз біля парку Шевченка). У травні пан Боровик зареєстрував придбане там паркомісце, адже будинок має підземну паркову. Коштує таке задоволення 10 тис. доларів. Очевидно, пан Боровик придбав і житло у новобудові, де метр квадратний у найдешевших квартирах коштує 850 доларів, проте офіційно ні на нього, ні на дружину майно у будинку не зареєстроване. Можливо, не встигли? Під час звинувачення у суді прокурори заявили, що в Андрія Боровика та дружини у Рівному дві квартири. Lux House
Lux House на Соборній
Романчук Павло Іванович_1
Між іншим, офіційні статки нинішнього в.о. прокурора області Павла Романчука, якого називають кумом дебенського бізнесмена Анатолія Іваницького, більше відомого як «Дядя Фьодор», більші, аніж у колеги. За 2015 рік він заробив 281,2 грн. заробітної плати, а понад 34 тис. грн. склали «інші види доходів». Є у пана Романчука дві квартири – на 68 та 65 метрів квадратних, гараж на 19 м2 та 1097 грн. у банку. Дружина прокурора минулого року заробили 59,7 тис. грн. зарплати та користується автомобілем «Mercedes Benz» 2008 року випуску.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також