Радились, як зробити перевезення пасажирів безпечним

1403 0

Ми у соцмережах:

Радились, як зробити перевезення пасажирів безпечним

Працівники ДАІ, представники територіального управління Головтрансінспекції та громадської організації «Спілка автомобілістів» зустрілись з перевізниками, щоб разом зробити перевезення пасажирів безпечним. Діалог перевізників та контролюючих органів переріс у конкретні пропозиції щодо удосконалення роботи не тільки громадського транспорту, а й організації дорожнього руху та безпеки перевезень в цілому. Заступник начальника управління ДАІ УМВС України в Рівненській області Ярослав Ковальчук запевнив перевізників, що всі конструктивні пропозиції щодо покращення безпеки перевезень пасажирів, організації дорожнього руху на автодорогах області будуть обов’язково розглянуті.

Аварійність зменшується — За три місяці цього року було виявлено 501 автобус, що експлуатувався з технічними несправностями, використання 228 автобусів заборонено. За порушення правил дорожнього руху на водіїв автобусів складено 743 адміністративних протоколи, - розповів старший державтоінспектор з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції та реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ УМВС України в Рівненській області Микола Гапончук. Проте штрафні санкції, як вважають всі учасники наради, крайній захід, передбачений законодавством. Лише належне виконання своїх обов`язків та дотримання правил перевезення пасажирів, правильна організація зберігання та техобслуговування пасажирського автопарку дасть змогу безаварійно та безпечно перевозити людей. Провівши аналіз дорожньо-транспортних пригод на Рівненщині за участю та з вини водіїв автобусів, було відзначено, що у порівнянні з 2009 роком спостерігається зменшення ДТП з потерпілими. Тенденція до зниження аварійності є результатом спільної роботи, вважають всі учасники наради.

Обкрадають пасажирів у «години пік» Турбує правоохоронців та перевізників і проблема крадіжок у громадському транспорті. Без спільних профілактичних та оперативних дій міліції, допомоги перевізників та громадської позиції пасажирів протистояти такому виду крадіжок важко. Лише з початку цього року на Рівненщині було скоєно 102 крадіжки мобільних телефонів у громадському транспорті. З них 77 — скоєно в маршрутках Рівного. З початку 2010 року «лідером» з крадіжок мобільних телефонів у громадському транспорті Рівного є маршрути №38 — 9 викрадених телефонів, маршрутки №35 та №45 — по 5 викрадених телефонів, №39, №51, №57 та №65 — по 4 факти крадіжок телефонів; 20 крадіжок телефонів сталося у громадському транспорті міжрайонного сполучення та 5 — міжобласного сполучення. Майже 90% таких злочинів трапляються у години пік — в періоди часу з 8-ї до 10-ї години, з 12-ї до 14-ї години та з 17-ї до 19-ї години. У цей час громадський транспорт максимально заповнений, а це дає змогу злочинцям непомітно викрадати речі пасажирів. Недосконалість та обмеженість автопарку обласного центру не дає змоги в часи пік обслуговувати людей швидко й без порушень правил перевезення по кількості пасажирів. У маршрутках утворюється тиснява, що дає кишеньковим злодіям практично необмежений доступ до речей пасажирів. — Ситуацію можна поліпшити, якщо кожен пасажир у години пік буде максимально уважним до свого майна, а коли виявить пропажу речей, негайно сповістить про це водієві та в міліцію, — каже Ярослав Мельничук з прес-служби УДАІ області. — Щоб застерегти пасажирів бути пильними у часи найбільшого навантаження, керівництво управління ДАІ планує зобов’язати перевізників розмістити у маршрутках спеціальні наклейки, що привертатимуть увагу людей та закликатимуть до пильності та збереження особистих речей. У салонах маршруток також звучатиме застереження та попередження пасажирів про пильність під час поїздки та про правила поведінки у транспорті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також