Рівне їде на Майдан

2496 0

Ми у соцмережах:

Рівне їде на Майдан

Здійснена в ніч із вівторка на середу спроба влади розігнати протестувальників із Майдану Незалежності у Києві викликала обурення в усьому світі. Не залишилось осторонь і Рівне — сотні жителів нашого міста вирішили їхати до Києва, аби підтримати Майдан. Вони упевнені, що жодні перешкоди на шляху до столиці не зможуть їх зупинити.

Сергій Мініч, прес-секретар Рівненської обласної організації "УДАР": — Власники великих автобусів на 50 місць, з якими ми співпрацювали раніше, відмовляються їхати. Кажуть, що їм з ДАІ телефонують і "рекомендують" не вирушати на Київ. На щастя, погодились власники невеликих маршруток, які свої рейси не повинні узгоджувати з ДАІ. Тож щогодини відправляємо людей на Київ. Співпрацюємо зі "Свободою". Переважно зголошуються чоловіки, бо ж розуміють, що не на курорт їдуть. Проте приємно здивувало, що прийшла навіть група вчительок. З собою рекомендуємо людям брати теплий одяг, їжу, медикаменти та будматеріали, бо ж потрібно відновлювати барикади.

 
Олександр Гомон, представник обласної організації "Свободи": — У середу після нічної спроби "Беркута" розігнати Майдан до мене почали телефонувати ще о шостій ранку, аби записатися на поїздку до Києва. Охочих дуже багато. Лише зранку вже було близько 250 людей у черзі. Вчора ми відправили три маршрутки, окрім того, садили людей в автобуси, які їхали зі Львова з вільними місцями. Але є проблеми з транспортом. Окремі перевізники дорого хочуть за свої маршрутки, тож ми просимо людей, які мають власний транспорт, їхати ним, а ті, кого вони заберуть, щоб здали гроші на бензин. Виходить, що поїздка в Київ і назад для людей обходиться у 100 грн. Хоча є перевізник, який два буси з людьми відправив безкоштовно. Є й бізнесмени, які також за свій рахунок зголошуються везти людей. Сергій Сидорчик, організовує перевезення людей з Рівного від "Батьківщини": — Їдуть люди не лише з Рівного, а й з районів. Дуже активні в Дубні, Корці, Острозі та Гощі. Проте ми просимо людей не поспішати, зачекати до вихідних. Бо ж зараз вийшло дуже багато киян. Основну кількість мітингувальників плануємо організувати на п'ятницю, суботу. Уже формуємо списки охочих їхати. Поки що проблем з перевезенням людей не виникало. По дорозі жодних перешкод ніхто не створював, окрім, звісно, погоди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також