Рівненська «Шкода» возитиме туристів. У Києві

1568 0

Ми у соцмережах:

Рівненська «Шкода» возитиме туристів. У Києві

Що для одних — мотлох на колесах, для інших — цінний експонат. Старий чеський тролейбус «Шкода 9ТР», який уже від'їздив десятки тисяч кілометрів по рівненських вулицях, продадуть «Київпастрансу» за 234,7 тисячі гривень. Свою згоду на це дали депутати міської ради на минулій сесії.

Тролейбус катання От тільки за склом він не стоятиме, а після реставрації їздитиме по столиці як принада для туристів. Можливо, і рівненській владі варто замислитися, як зробити із цього дохідний бізнес — столицю ретротранспорту. Адже Рівне єдине з міст у країні, де пасажири мають такий туристичний атракціон щодня, і всього за півтори гривні. Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку:

— Кияни захотіли купити у нас тролейбус «Шкода 9ТР» 1980 року випуску, бо більше ніде в Україні їх немає. Спершу вони думали про музей, та коли дізналися, що машина досі на ходу, вирішили зробити з неї ретротранспорт. Кошти від продажу тролейбуса буде спрямовано в бюджет розвитку спеціального фонду бюджету Рівного. До речі, це не перший продаж старої «Шкоди» цієї моделі — 2014-го такий самий тролейбус у нас купив Люблін, щоб катати на ньому своїх мешканців та туристів. Тепер рівненськими «Шкодами» уже зацікавилися Дніпро та Вінниця, хочуть придбати й собі. У нас залишилося ще 23 тролейбуси цієї моделі. Тож у міру того, як «Рівнеелектроавтотранс» купуватиме новіші тролейбуси їм на заміну, стару техніку можна буде продавати. Звісно, кілька таких машин місто собі залишить. Чи буде колись ретротролейбус їздити Рівним — не знаю. Спочатку треба знайти спонсора на реновацію.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також