Рівненські нардепи отримали першу зарплату: скільки кому нарахували

5084 0

Ми у соцмережах:

Народні депутати від Слуги народу Олександр Аліксійчук, Роман Іванісов, Сергій Литвиненко та Олександр Ковальчук

Народним депутатам нового скликання наприкінці вересня нарахували першу повноцінну заробітну плату.

Згідно з даними, які виданню LIGA.net. надав апарат Верховної Ради, народним депутатам в середньому було нараховано трохи більше 40 тис. грн.

Є народні обранці, які мають вищі суми. Наприклад, Дмитру Ісаєнку та Михайлу Макаренку  від «Опозиційної платформи – За життя» нарахували по 53 тис. грн. Стільки ж – «батьківщинівцю» Михайлу Цимбалюку.

Найменше нарахували Анні Коваленко, депутатці від «Слуги народу», яка 10 вересня склала мандат, - 16 тис. грн.

Якщо говорити про рівненських народних депутатів, то у них нараховані виплати мало відрізняються.

Дмитро Соломчук та Олександр Салійчук

Так, представникам «Слуги народу» нарахували:  Олександру Аліксійчуку – 43,1 тис. грн, Роману Іванісову – 42,1 тис. грн, Олександру Ковальчуку – 43,3 тис. грн, Сергію Литвиненку – 42,1 тис. грн, Олександру Салійчуку – 42,1 тис. грн, Дмитру Соломчуку – 43,3 тис. грн.

Віктор М'ялик

Члену групи «За майбутнє» Віктору М’ялику, якого обрали найбільш північні райони Рівненщини, за вересень нарахували 42,1 тис. грн. Обраниці від «Голосу» Соломії Бобровській – 43,3 тис. грн.
 Соломія Бобровська

Представниці «Європейської солідарності» Яні Зінкевич – 43,3 тис. грн.

Яна Зінкевич

До слова, Ірина Луценко, яка родом із Дубна та яка входить до фракції «Європейської солідарність» (у парламенті минулого скликання також була у фракції Петра Порошенка БПП) отримала у вересні лише 23,8 тис. нарахованих гривень.

Ірина Луценко

Суми виплат відрізняються з кількох причин. По-перше, нардепам доплачують за науковий ступінь або почесне звання. Також вищі  виплати мають голова Верховної Ради та його заступники, голови комітетів, депутатських фракцій та груп. Є також доплати для заступників голів комітетів.

Якщо ж депутат без поважних причин не виконує свої депутатські повноваження, то за поданням комітету з питань депутатської етики йому за такі дні не нараховують зарплату.

Варто також зазначити, що оприлюднені суми – це нарахована заробітна плата до оподаткування. На руки обранці отримують приблизно на 20% менші суми (близько 30-35 тис. грн).

Читайте також:

Законотворчі поки лише Бобровська та Зінкевич

Помічники нардепів: і чужі консультанти, і цілі родини

Рівняни у парламенті голосували в унісон з фракціями


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також