Епідеміологи констатують: ситуація з цією хворобою у Рівному неблагополучна, спостерігається тенденція до збільшення захворюваності.
У січні-березні у Рівному зареєстрували 39 випадків сальмонельозу — у шість разів більше, аніж за аналогічний період минулого року. З них 9 хворих — діти. Найчастіше причиною хвороби було вживання курячих яєць (59%), а також м'ясних і молочних виробів та морепродуктів. Показник захворюваності на гострі кишкові інфекції, порівняно з минулим роком, знизився на 16%, проте він удвічі вищий від середньообласного показника. Загалом на кишкові інфекції перехворіли 206 рівнян, серед них 135 — діти. Збудники кишкових інфекцій були у ковбасних виробах та м'ясній продукції (20%), салатах (14%), кондитерських виробах (5%), овочах та фруктах (5%), молоці й кисломолочних продуктах (7%), рибних продуктах (5%). — Основними причинами високої захворюваності на сальмонельоз, гострі кишкові інфекції серед населення є вживання недоброякісних та забруднених продуктів, порушення технології приготування страв, зберігання харчів в антисанітарних умовах без належного температурного режиму, недотримання правил особистої гігієни, — зазначає лікар-епідеміолог Рівненського міського відділу лабораторних досліджень Ольга Романчук.