Рукола визнана одним з восьми видів найкориснішої зелені за її жироспалювальні властивості. Дослідження показали, що рукола діє як натуральний енергетик. Речовини, які входять до її складу, помітно активізують обмін речовин у людському організмі.
Рукола визнана одним з восьми видів найкориснішої зелені за її жироспалювальні властивості. Дослідження показали, що рукола діє як натуральний енергетик. Речовини, які входять до її складу, помітно активізують обмін речовин у людському організмі. Деякі дослідники стверджують, що рукола просто незамінна для тих, хто бореться з надмірною вагою — її листя виводить холестерин і чинить тонізуючу дію на організм в цілому. Руколі приписують багато корисних властивостей. Її вживання рекомендується при розладах нервової системи, випаданні волосся, запаленні нирок, проблемах зі шкірою. Коли готуєте салат з руколою, пам'ятайте: його слід з'їсти відразу ж після приготування, зберіганню він не підлягає. Великі листки руколи рвуть руками: якщо їх різати ножем, на місці зрізу з'явиться іржа.