Селяни зі Здолбунівщини хочуть бути прихожанами ПЦУ

1829 0

Ми у соцмережах:

Селяни зі Здолбунівщини хочуть бути прихожанами ПЦУ

Третя релігійна громада Здолбунівщини, яка ще до сьогодні була у єдності з УПЦ МП, вирішила змінити підлеглість у канонічних та організаційних питаннях і приєднатися до Православної Церкви України.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук.

- Перед проведенням парафіяльних зборів ініціативна група прихожан Свято-Миколаївського храму села Півче Здолбунівського району впродовж тижня проводила опитування серед членів релігійної громади стосовно приєднання до ПЦУ. Результат опитування: 243 підписи – «за» перехід в Єдину Церкву, 9 – «проти», - повідомив чиновник. - Саме тому, виходячи з результатів опитування, активними прихожанами храму було прийняте логічне рішення оформити прагнення православних півчанців мати в своєму селі канонічну українську церкву юридично: змінити підлеглість та перейти у ПЦУ. Участь у парафіяльних зборах взяло 110 осіб. Результат голосування по ключовому питанню – 110 «за», рішення прийнято одноголосно. Також на зборах, як того вимагає Закон, було змінено назву релігійної громади, затверджено її Статут у новій редакції, прийнято інші організаційні рішення. Завершились збори парафіян Свято-Миколаївського храму села Півче спільним виконанням колядки. У багатьох, при цьому, були сльози на очах, адже збулася мрія цілих поколінь півчанців: мати в своєму селі – свою, українську, канонічну, єдину церкву.

А вже завтра, у неділю, 3 лютого, відбудуться парафіяльні збори, на яких також розглядатиметься питання про приєднання до ПЦУ, у ще двох релігійних громадах Здолбунівщини.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також