Що потрібно робити, щоб продукти не псувалися якомога довше?

900 0

Ми у соцмережах:

Що потрібно робити, щоб продукти не псувалися якомога довше?

Після купівлі рекомендується відразу пересипати крупу в герметичний контейнер. Підійде пластик, скло, кераміка, головне, щоб кришка прилягала щільно.

Велика кількість світла, особливо якщо на полицю падають сонячні промені з вікна — не дуже добре для сипучих продуктів. Зберігати їх краще в шафі, але якщо на вашій кухні відкрита система зберігання, підберіть непрозору тару, яка не пропускає світло.

Якщо ви закуповуєтеся крупами у великому обсязі (від 5 кг), пересипте продукт у мішечок з щільної тканини. Полотняна тканина дозволить крупі «дихати» і запобіжить появі грибка і цвілі. Перед тим варто обробити тканину соляним розчином (4 ст. л. на 1 л). Додатково можна пропрасувати праскою, так мішки стануть майже стерильними.

Якщо йдеться про великі запаси, то краще взагалі зберігати не на кухні, а в коморі. Ідеальні умови для більшості круп —не вище +20°C і вологість до 70%, а не поблизу кухонної плити.

Зачерпнути трохи борошна або крупи ложкою — це зручно, але неправильно. Найменша крапля вологи може запустити процес утворення цвілі, через що зіпсується весь вміст ємності.

Щоб позбутися від жучків і цвілі у крупі, потрібно покласти у морозильну камеру на 1–2 доби. Причому просто у покупній упаковці.

Червоний пекучий перець в контейнері з рисом — хороший спосіб захистити його від затхлості і комах. Сама крупа при цьому не постраждає: смак і запах залишаться колишніми.

Потрібно покласти на дно ємності з крупою сіль в мішечку з марлі, щоб вона вбирала не тільки зайву вологу, але і сторонні запахи. Можна використовувати лаврове листя, каштани, лимонну цедру або гвоздику.

Комахи дуже не люблять фольгу, тому в контейнерах з нею не з’являються.

Не допустити появи дрібних мурах можна за допомогою лимонних або апельсинових шкірок, на які у комах алергія.

→ Найдовше в правильних умовах можуть зберігатися горох і гречка — до двох років.

→ Близько року в холодильнику проживуть манка, рис і кукурудзяна крупа (у шафці термін зберігання скорочується вдвічі).

→ Звичайні макарони можуть зберігатися до року, а якщо в них є добавки (наприклад, спеції), то максимум 3–5 місяців.

→ Найменший термін придатності у пшона і вівсяних пластівців — всього 5 місяців, а якщо пластівці з добавками, то ще менше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також