Що у лайма є таке, чого немає у лимоні?

418 0

Ми у соцмережах:

Що у лайма є таке, чого немає у лимоні?

Лайм, на відміну від лимона, має зелену шкірку і кисло-солодку м’якоть. Тому багато хто для приготування напоїв обирає саме його, щоб надати освіжального смаку. Чим відрізняються лайм і лимон та які властивості у них схожі?

Обидва фрукти мають багато харчових волокон, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин. Також дуже схожі за калорійністю. Лимон містить значно більше вітаміну С, тому кисліший за лайм. Обидва фрукти також містять лимонну кислоту. Лайм і лимон різняться вмістом ефірних олій, що позначається на їхньому смаку — лайм злегка гіркуватий.

Лимон довше зберігається, водночас його смакові властивості залишаються незмінними. Лайм натомість зберігається набагато менше — приблизно два тижні. Саме стільки часу зберігається його поживна цінність.

У кулінарії обидва фрукти використовуються однаково, хоча дечим все ж таки різняться. Лимон додають до риби, м’яса та салатів, а лайм більше підходить для напоїв і як заправка до салатів.

Які корисні властивості лайма? Лайм містить велику кількість антиоксидантів і вітамінів. Запобігає окислювальним процесам клітин в організмі, що є причиною виникнення онкології та різних патологій. Підвищує захисні функції організму і полегшує подолання стресових ситуацій, зміцнює нервову систему. Завдяки вітамінам А, Е, К і С покращує стан шкіри, волосся та нігтів.

У м’якоті лайма містяться волокна, які мають дієтичні властивості. Тому вживання цього виду цитрусових налагоджує процеси травлення, прискорює обмін речовин, що допомагає швидше схуднути. Лайм здатен забезпечувати підтримку корисної мікрофлори кишечнику, сприяє підвищенню апетиту.

Фрукт має антивірусні та антисептичні властивості, сприяє виведенню з організму токсичних речовин і солей, які провокують набряки на тілі.

Регулярне вживання лайма забезпечує очищення крові від «поганого» холестерину, захищає від атеросклерозу та патологій серцево-судинної системи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також