Щоб їжа стала корисною

1609 0

Ми у соцмережах:

Щоб їжа стала корисною

Щоб харчуватися корисно для здоров'я, не обов'язково повністю змінювати своє меню — досить лише внести кілька коректив.

поради-харчи Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. Але ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму. Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки надають їжі особливого смаку, але й покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду. Скажіть "ні" смаженій їжі. Їжа повинна бути вареною, тушкованою, приготовленою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів. Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м'ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але й забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, яка зберігає більше вітамінів і мінералів. Приправте обід лимонним соком. Якщо ви скропите м'ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму організму розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза. Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40% вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60% — з термічно оброблених продуктів. Таким чином, ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните свій імунітет, і поліпшите травлення. Скажіть "ні" жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині, — від кетчупу та майонезу в тому числі. Так ви знизите ризик розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також