Шість причин їсти банани щодня

1806 0

Ми у соцмережах:

Шість причин їсти банани щодня

Банани допоможуть контролювати апетит, знизити артеріальний тиск і зміцнити кістки, а також замінять спеціальні напої перед тренуваннями

pisang-si-pencegah-racun-di-hati-YA4gSnzX9i У бананів приємний смак, їх зручно чистити, а за кольором ви легко впізнаєте зіпсований або недозрілий плід. Але головна їхня перевага — величезна кількість поживних речовин, які вирішать кілька серйозних проблем зі здоров'ям.

1. Банани проти бронхіальної астми

Дослідження показало, що діти, які їдять банани хоча б раз на день, на 34% рідше страждають від нападів астми, ніж ті, хто вживає фрукт менше одного разу на місяць.

2. Банани знижують артеріальний тиск

Один із способів знизити кров'яний тиск — вживати більше калію. Цієї поживної речовини удосталь міститься в бананах. Один банан середнього розміру покриє вашу денну норму калію на 12%.

3. Банани допомагають контролювати апетит

Клітковина, що міститься в бананах, дуже корисна для травлення. Вона знижує рівень шкідливого холестерину, допомагає контролювати вагу і рівень цукру в крові. Одним з найбільш цікавих ефектів клітковини є її здатність сповільнювати травлення. Це означає, що ви довше будете почуватися ситим.

4. Банани проти раку

Фахівці Американського інституту з вивчення раку стверджують, що харчові волокна, які містяться в бананах, істотно знижують ризик розвитку колоректального раку і раку стравоходу. Регулярне вживання фруктів у цілому є хорошою профілактикою раку легенів, шлунка, ротової порожнини, глотки і гортані.

5. Банани замінять спортивні напої

Якщо ви хочете підкріпитися перед тренуванням, запасайтеся бананами. Вживання бананів під час тривалих тренувань нічим не поступається спеціальним спортивним напоям. Банани — джерело корисних вуглеводів, які необхідні людині до і після фізичних навантажень. Вони швидко перетворюються в енергію, а високий вміст калію допомагає запобігти зневодненню. Також банани містять антиоксиданти, клітковину і вітамін B6, які зазвичай зустрічаються у складі спортивних напоїв.

6. Банани зміцнюють кістки

Високий вміст калію робить банани ідеальною їжею для всіх, хто бажає зміцнити кістки. Така дієта допоможе запобігти розвитку остеопорозу, оскільки продукти, багаті бікарбонатом калію, значно знижують швидкість втрати кісткової маси. Також 1 банан містить 16% від денної норми марганцю, а саме ця поживна речовина відповідає за профілактику артриту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також