Соборну — в об'їзд

2291 0

Ми у соцмережах:

Соборну — в об'їзд

Дорожній знак "Проїзд заборонений", який безпідставно обмежує проїзд вулицею Соборною у Рівному, тепер має законне і обгрунтоване пояснення. Соборну цими днями краще обминати — на ділянці від ЦУМу до органного залу розпочався капітальний ремонт дороги, на який планують витратити 4 мільйони гривень. Ремонт обіцяють закінчити до наступного понеділка.

Олексій Хмилецький, заступник міського голови Рівного: — Виконує ремонт тернопільська фірма "Технобудцентр", яка виграла тендер. До 15 серпня триватимуть підготовчі роботи: шляховики будуть знімати асфальтне покриття та каналізаційні люки. В цей період через центр пропускатимуть лише громадський транспорт і то частково. А з 16 до 18 серпня рух транспорту через центр буде взагалі перекрито. Адже тут укладатимуть за новітніми технологіями (з армуванням) асфальтобетонну суміш. Через це просимо пішоходів не переходити дорогу по щойно покладеному асфальту, а користуватися підземними пішохідними переходами. Прохання до рівнян також не нарікати на ці тимчасові незручності, бо створили їх для того, щоб надалі їздити було зручно. Згодом будемо ремонтувати ще й ділянку Соборної між вулицями Дубенською та Князя Острозького. Але це вже таких суттєвих незручностей не завдаватиме.

 
Віктор Климук, начальник міського шляхо-експлуатаційного управління: — Востаннє цю ділянку дороги капітально ремонтували близько десяти років тому. Тоді теж ремонт виконувала тернопільська фірма, але інша — ШБУ-24. На будь-який ремонт дороги дається рік гарантії. А капітальний ремонт, згідно з нормами, має виконуватися кожні десять років. З таким інтенсивним навантаженням транспорту, як на Соборній, добре, що ця дорога стільки часу послужила. Щоб дорога тривалий час не потребувала ремонту, буде виконано армування основи: укладено геотекстиль. Між шарами асфальту покладуть спеціальну сітку, схожу на матеріал, з якого виготовляють мішки для цукру (такий виготовляє рівненська фабрика нетканих матеріалів). Вона утворить каркас, який дасть можливість асфальту довше служити. Обійдеться ремонт цієї ділянки на Соборній орієнтовно у 4 мільйони гривень. Як довго після цього дорога не потребуватиме ремонту? Ну хіба тепловики її розриють, то доведеться латати за ними ями. Адже основна причина ямковості на дорогах — це несправність інженерних мереж. У нас вони прокладені під всіма дорогами. А латана дорога, як і латана спідниця, вже не ціла. А також на дорогах міста нема нормального водовідведення, бо зливова каналізація не працює. Це теж шкодить дорожньому покриттю. До речі, досі не може проїхати нормально транспорт і по вулиці Олени Теліги. У п'ятницю та суботу тут на ділянці між вулицями Павлюченка та Вербовою виконували аварійний ремонт зливової каналізації та підключали до неї каналізацію з майбутнього котеджного містечка, що в районі вулиць Макарова та Пржевальського. Хоч з міськвиконкому повідомили, що рух на вулиці Олени Теліги буде перекрито лише до суботи 10 серпня, в понеділок 12 серпня маршрутки вимушені були здійснювати об'їзд, в тому числі й по тротуарах. Віктор Климук пояснив, що тут після ремонту каналізації не поклали ще асфальт. Чекають, поки вляжеться грунт і щебінь, яким засипали труби, і до середи дорогу заасфальтують. Запевнив також, що труднощів з проїздом на вулиці вже нема.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також