Соціальна відповідальність бізнесу — це інвестиції у майбутнє нашої країни

1760 0

Ми у соцмережах:

Соціальна відповідальність бізнесу — це інвестиції у майбутнє нашої країни

Група компаній "РЕНОМЕ" ніколи не забуває про тих, хто потребує допомоги, підтримки чи просто доброго слова. У серпні "РЕНОМЕ" святкує своє двадцятидворіччя.

— Вони уже багато років є нашими справжніми друзями — і вихованців, і колективу школи, — розповідає директор Тучинської школи-інтернат Тамара Мичак. — Компанія допомагає нам не якось формально, "для галочки" — вони ніби беруть участь у виховному процесі, багато спілкуються з дітьми, організовують для них усілякі цікаві заходи, екскурсії, наприклад, у Мистецький арсенал у Києві. Вони знають про наші потреби, тому нам не доводиться нічого просити. Педагог додає, що завдяки турботі й доброму почину групи компаній "РЕНОМЕ" про заклад дізналися й інші благодійники і меценати з усієї України. Цього прагне і Микола Надєйко, головний лікар міської дитячої лікарні Рівненської міської ради, де компанія співфінансувала проект із встановлення металопластикових вікон та дверей. Головний лікар не проти того, аби й інші бізнесмени та керівники підприємств приділили увагу лікарні.

Благодійне встановлення вікон, Рівненська міська дитяча лікарня
— Не можна бути щасливим, якщо поряд хтось нещасний. Ми всі несемо відповідальність за світ довкола нас, — розповідає генеральний директор групи компаній "РЕНОМЕ" Надія Гладкевич. — Саме тому, мабуть, і виникло поняття "соціальна відповідальність". Ми вже багато років займаємося благодійництвом, підтримуємо дитячі будинки, допомагаємо тяжкохворим і дбаємо про дітей. І дуже хочемо, щоб наш приклад наслідували інші. Ми реалізували безліч проектів — від розваг для дітей, спорудження дитячих майданчиків — до допомоги лікарням і тяжкохворим людям. Цього місяця групі компаній "РЕНОМЕ" виповнюється 22 роки. Починаючи із 1995 року, ми чимало зробили на ниві благодійництва. Якщо порівняти із життям людини, то це вік, коли бурхлива молодість переходить у стабільну зрілість. Це час, коли можна і треба підбивати перші підсумки прожитого, причому не лише у формі звіту про одержані прибутки. "РЕНОМЕ" постійно підтримує згадану вище Тучинську школу-інтернат, консультпункт-школу для сліпих та слабозорих дітей, не забуває про вихованців Рівненського притулку для неповнолітніх, закладу для дітей з особливими потребами "Особлива дитина" та маленьких пацієнтів відділення онкогематології обласної дитячої лікарні. Також компанія втілює спонсорські проекти, націлені на пропагування фізичного виховання та розвитку масового спорту, як-от фінальні змагання міської спартакіади серед дошкільних закладів, проведені спільно з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому. Дбають у групі компаній і про культуру. Неодноразово ПрАТ "РЕНОМЕ" підтримувало мистецькі заходи, зокрема, Благодійний марафон "З вірою у майбутнє", що організовує Палац дітей та молоді. Також брали участь в організації змагань на велосипедах у рамках Всеукраїнського "Велодня" та підтримали 20-ті "Музейні гостини" у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.
Благодійний марафон "З вірою у майбутнє — 2012", Рівненський палац дітей та молоді
— Матеріальний достаток, звісно, важливий, але культура не менш важлива, — упевнена Надія Гладкевич. — Учені дійшли до висновку, що в суспільстві з вищим рівнем культури менше дітей-сиріт, бідних, безпритульних і знедолених. Відкрию один секрет: бізнес може розвиватися лише там, де відбувається розвиток суспільства, де покращується якість життя й добробут людей. Нашій компанії виповнюється 22 роки, і наші плани сягають у майбутнє, на десятиліття уперед. Тому ми й намагаємося зробити життя навколо нас кращим. Ми дбаємо про дітей, допомагаємо тим, кому з різних причин зараз скрутно. Кажучи "по-бізнесовому" — ми інвестуємо у майбутнє нашої України. Саме це, на мою думку, і є соціальною відповідальністю, або, як це називали колись, звичайною людяністю. До речі, у працівників усіх компаній групи "РЕНОМЕ" є стійке переконання, що допомагати — це місія сильних. Без сумніву, вона цілком здійсненна для "РЕНОМЕ".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також