Суд пошкодував рівнянина, який їхав у тролейбусі без маски

1564 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

У Рівному суд вирішив не штрафувати пасажира тролейбуса, на якого поліцейські склали протокол за порушення правил карантину - поїздку в тролейбусі без захисної маски.

Порушення поліцейські на Соборній 11, це район зупинки біля кооперативного коледжу. У суді чоловік просив врахувати, що в аптеках захисних масок не знайшов, тому й не мав що вдягнути на обличчя. Просив суворо його не карати, бо вперше в житті притягується за правопорушення, а ще звернув увагу на своє скрутне матеріальне становище, повідомляє Суспільне.

Суд прийшов до висновку про доведеність його вини у порушенні правил карантину, але постановив звільнити чоловіка від адміністративної відповідальності через малозначимість самого порушення. У підсумку пасажиру-порушнику суддя оголосив усне зауваження.

За даними аналітичного порталу "Слово і Діло", на Рівненщині суди стягнули з порушників карантину 68 тисяч гривень штрафів. Мова про 4 справи, які закінчились покаранням. Стосуються вони роботи закладів, попри заборону. Всього українські суди розглянути 1120 справ про порушення карантину.

Зазначимо, що випадки, коли українські суди не обмежились усним зауваженням, в Україні є. Наприклад, у Сумах відвідувача супермаркету, який був без маски, оштрафували на 17 тисяч гривень. Апеляційний суд залишив це рішення в силі.

17 тисяч штрафу присудили трускавчанину за прогулянку без маски у парку.

За те, що зайшов у магазин без маски, на 17 тисяч гривень оштрафували чоловіка у Дрогобицькому районі на Львівщині.

Нещодавно на урядовому засіданні міністр МВС Арсен Аваков назвав Рівненщину лідером серед порушників карантину в частині роботи закладів громадського харчування. За інформацією міністра, таких випадків правоохоронці виявили 26. Для прикладу, у Донецькій – 17, в Харківській – 14, в Запорізькій – 12.

Адвокатка Тетяна Бідюк Суспільному розповіла, що згадані міністром 26 протоколів суди пройшли і закінчились переважно на користь підприємців.

– Тільки два протоколи, тобто тільки два заклади громадського харчування притягнули до адмінвідповідальності. Решта протоколів – відмовлено чи повернуто на доопрацювання працівникам поліції, або закрито за відсутністю складу адмінправопорушення. Тобто суд вважає, що особа не порушила карантинних обмежень. А ті два протоколи – є ймовірність, що вони будуть оскаржені, – каже адвокатка.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також