Свіже — не завжди корисне

452 0

Ми у соцмережах:

Багато хто думає, що свіжі овочі є найкориснішими. Насправді це не завжди так. Наприклад, помідори, за словами дієтологів, корисніше їсти після того, як вони добре прогрілися.

У цих овочах після теплової обробки підвищується вміст лікопіну — антиоксидантної речовини, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу раку. Вчені зазначають, що після смаження або варіння 15 хв. у киплячій воді рівень лікопіну збільшується в томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хв., лікопіну у 20 разів більше, ніж у свіжих плодах.

Також у вареному вигляді стають кориснішими броколі та цвітна капуста. Але варити їх потрібно не більше 5 хв., інакше користі в цих овочах не залишиться взагалі. Варена морква теж корисніша, ніж сира, тому що після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір, відзначають медики. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також