Ракетний удар по Рівному: «тачки» вистояли, а собак відловили

4545 0

Ми у соцмережах:

Ракетний удар по Рівному: «тачки» вистояли, а собак відловили

Від останнього ракетного обстрілу Рівного постраждала станція технічного обслуговування автомобілів «Тачки», що на вулиці Соборній, а також притулок бездомних тварин, що на Млинівській. А в оселях рівнян вибуховою хвилею подекуди повибивало шибки та двері - таких квартир нарахували понад 30.

Попри великі збитки та руйнування власник постраждалого підприємства Олександр Петров зберігає оптимізм і запрошує клієнтів скористатися послугами СТО:

— Слава Богу, ніхто не травмувався і не загинув — охоронець в цей момент був в іншому кінці. З перших хвилин всі служби дуже оперативно приїхали. І я щиро вдячний небайдужим рівнянам, які телефонували і пропонували свою допомогу, відгукнулося справді багато людей. Втрати колосальні: дощенту згоріло п’ять автомобілів, більше 20 пошкоджено, особисто моїх шість сильно постраждали… Уламки ж летіли скрізь! Готуємо колективний позов, працює СБУ, щоб ті російські терористи понесли покарання. Але ми обов’язково все відновимо і станемо ще кращими.

Більше того, хочу повідомити, що СТО не згоріло дощенту, а працює у штатному режимі. Тож якщо хочете нас підтримати — заїжджайте на обслуговування!

Під час ранкового обстрілу дісталося притулку для бездомних тварин, що діє на території благодійного фонду «Надія». Там вибило скло в будівлі, а уламки ракети пошкодили вхідну браму до вольєра. Довелося ловити деяких собак, що втекли з переляку, прогнувши металеву сітку.

Аліса Мамчур, засновниця притулку для тварин:

— У нас тут 75 собачок, вони дуже злякалися, поховалися хто де міг… Вони, бідні, досі від того відходять. Собаці ж не поясниш, що там трапилося. А тут зарево, вибухова хвиля, все трясеться… Потім ми знаходили уламки від ракет — якби десь влучило в собаку, то собака б не вижила. Але ніхто не травмувався, тільки перелякані всі дуже. Вибите вікно нам добрі люди уже допомогли відновити, сітку також поправимо.

На місці удару побували не тільки рятувальники. Туди ж з’їхалися працівники поліції, прокуратури та СБУ — відкрили кримінальні провадження за фактом обстрілу енергетичної та цивільної інфраструктури у Рівному, бо росіяни знову порушили закони та звичаї війни. Слідчі збирають доказову базу, щоб знати, кому у рф потім «пред’явити» за всі завдані пошкодження. За словами голови Рівненської ОВА Віталія Коваля, це був 21-й удар ворога по Рівненщині.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також