Тиждень — без води, бо трубам — понад 40 років

1447 0

Ми у соцмережах:

Тиждень — без води, бо трубам — понад 40 років

Шість днів мешканці селища Квасилів, що в Рівненському районі, провели без централізованого водопостачання. Адже одразу в перші дні нового року обласний водоканал зайнявся ремонтом аварійних водопровідних мереж. Відновити подачу води до селища обіцяли 6 січня, що і зробили. Однак трапився несподіваний порив труби у районі Нового Двору.

Тому частина селища, а це дев’яти- та п’ятиповерхові будинки, залишилася без води до 9 січня. Через слабкий напір в системі вода не піднімалася вище від третього поверху. Через це на Різдво людям довелося набирати воду з цистерн машин від «Рівнеоблводоканалу» та носити до своїх квартир у відрах та пляшках.

Віктор Єфімов, головний інженер обласного водоканалу:

Цим водопровідним мережам понад 40 років. Через це постійно проводяться планові ремонтні роботи та їхня заміна. Однак ми не застраховані від форс-мажорних обставин. Після пориву в Новому Дворі вода у Квасилові була, але з пониженим тиском. Тобто у висотні будинки до 3 та 4 поверху вода доходила, а далі — ні. До дев’ятиповерхових та п’ятиповерхових будинків чисту воду постійно підвозили машинами. Хоч і було задіяно дві бригади, проте ремонт тривав три дні. Бо складність пориву була в тому, що сталеву трубу прорвало саме там, де вона з’єднується з трубою залізобетонною. Тому, щоб відремонтувати, наші фахівці на підприємстві робили необхідну монтажну вставку. Для цього використовували як токарні, так і зварювальні роботи. Окрім цього, до місця пориву було складно загнати техніку. Бо у Новому Дворі багато будинків будується на наших мережах. І їхнє зведення ніхто з нами не узгоджує.

Віктор Горох, ремонтник:

— Дуже важко при морозі –10-12 градусів рити землю. Також нам заважала вода, яка постійно набиралася. Тому доводилося її відкачувати. Роботи у нас починалися з самого ранку та тривали навіть на Різдво.

Вранці 9 січня «Рівнеоблводоканал» повідомив, що пошкодження водопровідної мережі у Квасилові ліквідовано — водопостачання на вулицях Смерековій, Скоропадського, Хутірській, Корнинській, що у смт Квасилів, та с.Корнин повністю відновлено.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також