«Туберкульозних» лікуватимуть примусово

1823 0

Ми у соцмережах:

«Туберкульозних» лікуватимуть примусово

Для примусового лікування рівнян, хворих на сухоти, чиновники від медицини планують створити спеціальне закрите відділення при одному з диспансерів області. Як повідомив заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації Михайло Андрушків, у цьому відділенні перебуватимуть ті хворі, які відмовляються лікуватися, створюючи умови для зараження туберкульозом навколишніх.

— Про рішення створити відділення для примусового лікування хворих на туберкульоз повідомив міністр охорони здоров’я, — повідомив кореспонденту «РВ» пан Андрушків. — Ці відділення мають бути у кожній області України. Такі заходи і справді доречні, адже нині є дуже багато хворих, які відмовляються лікуватися. Це переважно безпритульні, алкоголіки та хворі, що перебувають у місцях позбавлення волі. Поки що ми чекаємо відповідної вказівки міністра. Після її отримання, а це має бути приблизно за тиждень, одразу ж розпочнемо роботу зі створення такого відділення. На Рівненщині є територіальне медичне об’єднання «Фтизіатрія», до якого входить кілька протитуберкульзних медичних закладів у Володимирецькому, Сарненському, Березнівському, Дубенському, Острозькому районах та в Рівному. Однак спеціальне закрите відділення в області буде одне — в котромусь зі згаданих районів залежно від вимог до медичного закладу, зазначених у наказі міністра. Щоб змусити хворих повернутися до лікування, ми будемо співпрацювати з органами внутрішніх справ. Саме міліціонери шукатимуть втікачів та примусово доставлятимуть їх у закрите відділення, де хворі лікуватимуться, доки стануть безпечними для іншх людей.

Довідка «РВ» У 2007 році на сто тисяч населення області припадало 74,9 хворих на туберкульоз, тоді як у 2006 їх кількість становила 76,7 осіб на сто тисяч.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також