У другому турі перемагає Хомко за будь-яких розкладів

1385 0

Ми у соцмережах:

У другому турі перемагає Хомко за будь-яких розкладів

Топ-новиною цього тижня стало ухвалення парламентом кількох неоднозначних і дискусійних законів. Один із них стосувався виборів до місцевих рад, призначених на жовтень цього року. Разом із радами обиратимуть і міських голів, тож важливим для багатьох було питання: чи з'явиться норма про вибори міських голів у два тури? З'явилась.

До останнього сподівалась, що цієї норми не буде, "молода" команда Кличка. Адже соціологи стверджують, що рік титанічно-реформаторської роботи призвів до того, що він програє у другому турі будь-якому серйозному конкуренту. Як не дивно, подейкують, що й Садовий не в захваті від нового закону, не кажучи вже про десятки нинішніх міських голів. Цікаво, що у Рівному виборчі штаби різних політичних партій та сил сприйняли повідомлення про вибори міського голови у два тури без будь-яких особливих емоцій. Виявляється, уже тижнів зо два містом ширяться результати досліджень, які є на руках практично у всіх рівненських партійців та штабів. Дослідження якісь "київські" (замовлені кимсь у Києві, але про ситуацію в Рівному), де окремо показано рейтинги підтримки серед рівнян різних кандидатів (та партій), а окремо - є і відповіді на запитання по другому туру. Рівнянам запропонували різні пари кандидатів у можливому другому турі, запитали, за кого вони проголосують. Висновок один: Хомко виграє за будь-яких розкладів, в усіх парах та комбінаціях (і з суттєвим відривом). Чому так - усі теж чудово розуміють: попри всі проблеми як у місті, так і в державі, Рівне - досить гарне, відносно охайне та зелене місто. Достатньо комфортне для життя, достатньо європейське і позитивне. Воно живе, розвивається. Усі, хто не приїжджає до нас, в один голос кажуть: "Яке у вас гарне місто! Яке чисте, яке доглянуте!". Людина, якщо не була тут рік, два чи три, так само почне захоплено розповідати вам, скільки у Рівному всього нового з'явилося, класного, цікавого і т.п. Люди це відчувають, а головне, на тлі загальних українських негараздів у людей виникає просте і зрозуміле бажання - спокою та стабільності. Усе це те, з чим асоціюється у більшості міський голова. Тим паче, що і конкуренти Хомка, не маючи будь-якого практичного досвіду, запропонувати щось реальне допоки не змогли. Безперечно, тут ключове слово "допоки". Можливо, завтра ми почуємо від когось щось особливо привабливе або побачимо на сцені когось особливо несподіваного. Життя покаже, хоча практика свідчить, що на виборах міського голови усе вирішується не під час самої кампанії, а значно раніше. Як буде цього разу у Рівному - побачимо в жовтні, а поки що бачимо ті самі "київські" результати соціологічного опитування, яке проходило у Рівному в червні.

Якби найближчої неділі відбувались вибори міського голови Рівного, за кого Ви б проголосували?

Микола Бляшин0,52
Святослав Євтушенко7,81
Галина Кульчинська3,65
Роман Коваль2,60
Олександр Лащук2,08
Сергій Рибачок2,08
Олег Червонюк15,10
Дмитро Якимець9,38
Володимир Хомко 34,38
Руслан Шевчук1,05
Не піду6,77
Важко сказати14,58
До речі, більшість експертів вважають, що це, найвірогідніше, якась із партій вивчала у Рівному ґрунт, аби взнати - чи варто їй когось підтримувати на виборах міського голови, висувати власного кандидата, чи ні. Однак цікаво, що більшість рівненських експертів так само впевнені, що через ухвалення нового закону кожна партія, яка захоче пройти в місцеві ради, буде тепер змушена висувати свого кандидата на посаду міського голови. Просто, щоб привернути до партії більше уваги і допомогти їй та її кандидатам набрати більше голосів. Тому кандидатів ми побачимо багато, але результати цих виборів наразі виглядають достатньо прогнозованими.
Сергій Боровик.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також