У Дубровиці люди збурились закриттям лікарні: що відбувається

6064 0

Ми у соцмережах:

У Дубровиці люди збурились закриттям лікарні: що відбувається

У Дубровиці люди повстали проти закриття місцевої лікарні. У понеділок біля стін районної ради відбувся протест. Люди вимагали пояснень - що буде з медзакладом надалі і чи скоротять медперсонал. Крім того містяни бояться, що доведеться їхати за меддопомогою у Володимирець, або у Рівне.

Як розповів місцевий мешканець, учасник мітингу Олександр, ніхто не говорить людям, що буде далі. 

«Я – молодий чоловік, у мене є дружина і діти, і я хвилююся за них, адже я не знатиму, куди їх вести, якщо захворіють. Місцева влада пояснила, що дане питання – реформування медичних закладів – не приймалося на місцевому рівні, його прийняли ще за президентства Петра Порошенка. А зараз все йде до того, щоб, фактично вдвічі, а то й втричі скоротити медичний персонал, поскорочувати самі відділення… Головний лікар пояснив, що закривати лікарню не будуть, лише скоротять персонал і поєднають деякі відділення в одному приміщенні. Але що буде далі і де нам лікуватися, якщо не буде того чи іншого лікаря – нам не відомо. Нині лікарня фінансується, у неї вкладено багато коштів, закуплено обладнання з-за кордону, кабінети добре облаштовані. То хіба є сенс скорочувати?! Я – дорослий, можу перетерпіти. Але ж дитині не скажеш «Терпи, бо в лікарні немає лікаря». За свої права будемо боротися!», - цитують чоловіка visti.rovno.ua

Утім, як запевняє голова Дубровицької РДА Олександр Гузич, Дубровицьку лікарню не закриватимуть. Обурення містян викликало те, що в рамках медреформи планується оптимізувати медзаклад. 

- Ми людям пояснили, що закриття не відбувається. Змінюється форма фінансування. Є затверджений перелік медичних опорних закладів Рівненської області. У той перелік ми не потрапили. Натомість буде фінансування за пакетами (за фінансування НСЗУ, авт). Тому планується незначне скорочення медпрацівників. На сьогодні в лікарні 340 працівників, близько 70 буде скорочено, - каже Олександр Гузич. - У той же час намагаємося зберегти всі медичні послуги в лікарні. Деякі відділення будуть об'єднані... Але це не вплине на медичні послуги. Людям не доведеться їхати до Володимирця... Крім того сьогодні на сесії районної ради було прийнято звернення до Кабміну до Міністерства охорони здоров'я стосовно включення нас (у список опорних закладів). Адже таким чином ми матимемо більше фінансування. 

 

Фото Моя земля – моє Полісся


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також