У Рівному — похоронна стабільність

2136 0

Ми у соцмережах:

У Рівному — похоронна стабільність

Найбільш фінансово стабільним комунальним підприємством Рівного є так званий "спецкомбінат", більш відомий у народі як "похоронка". Про це повідомила заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Олена Москальчук, запропонувавши передати "похоронці" один із пакетів акцій теплопостачального підприємства "ЕСКО-Рівне". Однак депутати міськради, що входять до бюджетної комісії, із цим не погодилися, забажавши додатково вивчити фінансовий стан комунальних підприємств міста.

Видається, що дарма. Насправді Олена Москальчук, можливо, і несвідомо, розкрила механізм діяльності міських комунальних підприємств. Секрет фінансової стабільності "похоронки" не лише у тому, що рівняни регулярно відправляються на той світ, збагативши перед тим ділків горілчаного та аптечного бізнесу, і робитимуть це надалі попри усі зусилля нашої передової медицини. Головне у цій стабільності те, що комунальники не можуть не надати нам ритуальних послуг, тобто не поховати померлих, посилаючись на "нестачу коштів", "поганий стан техніки", "зношене обладнання", "низькі зарплати працівників" і ще на сотню інших причин, якими вони виправдовують відсутність належного ремонту будинків, доріг та тротуарів, погане прибирання та освітлення, проблеми із водо— та теплопостачанням та багато іншого. Померлого, на відміну від живого, не можна не "обслужити". Тому депутатам не варто довго думати. Віддайте акції "похоронці", де вони будуть у надійній безпеці. Як у могилі.

Микола НЕСЕНЮК.

Довідка "РВ"

48 акцій "ЕСКО-Рівне" зараз належать КП "Теплотранссервіс". У зв'язку з тим, що майно "Теплотранссервісу" передається в оренду, виникла необхідність акції "ЕСКО-Рівне" передати іншому комунальному підприємству.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також