Комерційні шини: показники вибору, види товару та рекомендації

1061 0

Ми у соцмережах:

Комерційні шини: показники вибору, види товару та рекомендації

Специфіка вибору шин для фургона: оптимальні рекомендації по вибору, технічні характеристики та позначки на поверхні шини.

Легковантажний транспорт: особливості вибору шин

Взаємодія вузлів та підсистем фургону можлива за умови, якщо елементи ходової, двигуна та кузова систематично обслуговуються. Невіддільним компонентом працездатності виступають шини – елементи підвіски (чи пневматичної системи), які нівелюють коливання та поглинають порушення траєкторії руху коліс.

Фургони, як приклад Mercedes Sprinter, VW Crafter, Renault Master та інші, забезпечують транспортування габаритних вантажів. Мікроавтобуси, на базі вище згаданих моделей, традиційно використовуються для перевезення пасажирів, забезпечуючи показовий комфорт та високий рівень безпеки. Вимоги до гуми для таких машин інші, ніж для легковиків, тому для обох видів таких автомобілів існують, так звані, шини «цешки».

Критерії вибору

♦ Регулярне використання фургону приводить до очікуваного зносу покриття автомобільних шин. Задля покупки якісної легковантажної шини, варто взяти до уваги якість доріг та кліматичні особливості регіону.

♦ Вибір ціни комерційних шин відрізняється від легкових: варто мати на увазі, що це інвестиція, яка повинна себе окупити та принести прибуток.

♦ Продовжуючи вище наведений пункт, рекомендується забезпечити систематичну зміну вантажних шин за сезоном.
З приходом холодної та вологої пори року необхідно придбати зимову гуму. З встановленням зимових шин вдасться досягти не тільки кращої керованості авто, а також подовжити строк використання шин. Так само як із вчасною заміною на літні шини — в передбачених виробником умовах шини відпрацюють довше, ніж зимові протягом усього року. До того ж це запорука безпеки.

На вітчизняному ринку реалізується декілька видів автомобільних шин, які відрізняються конструкцією та кількість шарів гуми.

 

Характеристики

Вантажна автомобільна шина доповнюється тематичними позначками, які показують характеристики товару. Основними маркерами є:

Максимальне навантаження та зовнішній тиск. Зображено на внутрішньому колі шини.

Тип обраної конструкції: радіальна або ж діагональна.

Дата виготовлення. Важливий елемент товару, який зображено у форматі: дата, місяць, рік.

Країна виготовлення та максимальна швидкість.

Застосування: передня або задня шина.

Зносостійкість, або іншими словами treadwear, цей параметр виробники не часто афішують, але він стане в пригоді покупцям.

Вищевказані параметри дублюються англійською мовою, що потребує знання або ж використання перекладача. Тому, в пригоді стануть тематичні інформаційні матеріали, що публікуються на сайті виробника (rosava.com). Вони дозволять ознайомитись з особливостями нанесених на шини позначок та іншими порадами автомобілістам, рідною для вас мовою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також