Вчорашній чай — шкідливий

2337 0

Ми у соцмережах:

Вчорашній чай — шкідливий

Чай — це унікальний напій, який бадьорить і тонізує. У складі звичайного чаю міститься величезна кількість вітамінів і корисних елементів. Але щоб чай приносив реальну користь, його потрібно випивати відразу.

Найчастіше люди заварюють чай у великих кількостях і використовують його протягом кількох днів. Однак тривале заварювання чаю призводить до того, що речовини з часом починають окислюватися, втрачаються смакові якості, і цінність напою зводиться до нуля. І найголовніше — в такому чаї починають активно розвиватися грибки і різні бактерії, що завдають значної шкоди організму.

Заварити вдруге чайний пакетик або знову залити чайник — це нормально для більшості людей. Однак після першого заварювання чай втрачає 50% своїх властивостей, потім залишається всього 30% і 10% відповідно.

В Японії існує приказка: вчорашній чай гірший від укусу змії. А китайці порівнюють вчорашній чай з отрутою і ніколи не будуть його пити.

Найяскравіший доказ того, що не можна пити вчорашній чай, — це тонка оксидна плівка, що з'являється через окислення різних органічних речовин, які містяться в напої. До складу «плівки» входять: білкові молекули, магній, кальцій, кофеїн, гуанін, теофілін та ін. При цьому всі вони втрачають свої властивості, а деякі стають небезпечними для організму.

Але вчорашній чай можна використовувати з лікувальною метою, наприклад:

— з’явилася екзема, запалення в порожнині рота, гнійники. Для цього достатньо прополоскати рот чаєм або використовувати його на проблемних місцях шкіри;

— вчорашній чай є чудовим засобом для полоскання рота, яке дозволяє значно зміцнити зуби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також