Великий піст: кому не варто його дотримуватися

877 0

Ми у соцмережах:

Великий піст: кому не варто його дотримуватися

Великий піст розпочався 15 березня і триватиме до 1 травня. Це період суворих обмежень, сенсом яких є очищення душі й тіла напередодні Воскресіння Христового. Але не всім варто обмежувати себе в харчуванні, адже можна завдати шкоди здоров’ю.

Від дотримання Великого посту слід утриматися людям похилого віку, а також тим, у кого є хронічні хвороби; тим, хто недавно переніс хворобу і відновлюється; маленьким дітям і вагітним жінкам, а також людям, які важко фізично працюють.

Лікарі-дієтологи зазначають, що не можна дотримуватися посту людям із застоєм жовчі, а також схильним до жовчнокам’яної хвороби. Якщо вони все ж хочуть дотримуватися посту, їм потрібно проконсультуватися з лікарем і пройти медичне обстеження. Якщо спостерігається застій жовчі або вже є камені, то сухоїдіння протипоказано.

Під забороною в дні Великого посту — алкоголь, м’ясо і всі м’ясні продукти, риба, яйця і продукти, де вони є у складі, молоко і молочні продукти, солодощі. Але можна дозволити собі страви з риби на Благовіщення (7 квітня) та у Вербну неділю (25 квітня). А на Лазареву суботу (24 квітня) — можна додати до звичайної трапези риб’ячу ікру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також