«Верес» — в очікуванні «таможні»

1188 0

Ми у соцмережах:

«Верес» — в очікуванні «таможні»

Попри сподівання на другий домашній матч рівненського «Вереса» у Луцьку прийшло людей не більше, а на око навіть трохи менше, ніж на першу гру проти «Колоса». Це не завадило організаторам записати у протокол удвічі більше глядачів, аніж було насправді, але то таке — це вам не вартість будівництва стадіону на сотні мільйонів гривень підвищувати!

Чемпіонат України з футболу 2021-2022

4 тур

«Верес» — «Ворскла» — 1:1

14 серпня, Луцьк, стадіон «Авангард», 1200 глядачів

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов, Полюлях (Кльоц, 71), Кучеров, Г. Пасич (Тимофієнко, 87), Є. Пасич (Дахновський, 87), Гегедош (Гечев, 71), Сергійчук (Гайдучик, 87).

«Ворскла»: Різник, Педута, Якубу, Скляр (Есеола, 87), Тілль, Степанюк (Пешич, 77), Тамм, Чеснаков, Пуцлін, Челядін, Кане (Вакула, 68).

Голи: Солдат (54) — Тілль (48, з пенальті).

Юнаки: 0:2

Суперник зовні виглядав серйозно — п’ята команда минулого чемпіонату, фіналіст Кубка України минулого року, учасник європейських турнірів. Але це лише зовні — насправді полтавська команда на сьогодні аж ніяк не сильніша за «Верес». Той факт, що власник «Ворскли» платить своїм гравцям удвічі більше, аніж власник «Вереса», не робить цих футболістів сильнішими. Так само як і наявність у стартовому складі «Ворскли» п’ятьох іноземців, за якими можна вивчати географію західної півкулі планети Земля. Нинішня гра команди з Полтави тримається на двох речах — преміальних від власника Костянтина Живаго та матюках від тренера Юрія Максимова. Тому ця гра виглядає досить примітивно, а часом і взагалі ніяк не виглядає.

Чи то цього разу преміальних полтавцям не пообіцяли, чи то Максимов почав спілкуватися мовою вчительок молодших класів, але гра гостей не вразила. Двоє полтавських африканців, як виглядало, страждали від тридцятиградусної спеки більше за гравців із наших широт. Плюс тренер «Вереса» зробив висновки з попередніх невдач і побудував гру від щільного захисту. Так і грали — полтавці робили вигляд, що атакують, а рівняни відбивали м’яча подалі, розраховуючи на помилку суперника.

Така гра разом із спекотним сонцем приспала у першому таймі навіть найгарячіших уболівальників, які припинили вигукувати свої заклики. Увійшли у становище, зрозумівши, що сьогодні «Верес» грати у футбол не збирається — хлопці працюють, очко до таблиці заробляють!

Так би все і закінчилося, якби арбітр не призначив на початку другого тайму одинадцятиметровий у ворота «Вереса», після чого гості повели в рахунку. Раптом виявилось, що команда з Рівного вміє грати у футбол! У підсумку «Ворскла» ледь втримала нічию! Чому «Верес» не виграв? Причини дві. Перша — Сергійчук на забив пенальті за рахунку 1:1. Друга — на поле у рівнян вийшов єдиний у команді іноземець із Молдови на прізвище Гечев. Нічого про нього не писатиму, знаючи про і без цього нелегку долю народу дружньої нам країни. Бо окрім політичних, жодних інших причин «підсилювати» команду цим майстром футболу знайти неможливо.

Після гри тренер «Вереса» був задоволений. Юрій Вірт заявив, що все йде за планом, жодної кризи в команді нема, а перемоги прийдуть пізніше. Не можна з цим не погодитись, але є один нюанс — тренери усіх інших команд кажуть те ж саме. Тому про справжні перспективи «Вереса» у першій половині чемпіонату України можна буде говорити вже після наступного матчу, коли «Верес» гратиме в Луцьку з командою «Минай» з Ужгорода.

Тим, хто не знає, нагадаю, що ця команда створена й утримується на благодійні внески колишніх працівників митниці на кордоні з Угорщиною. Президент клубу «Минай» на прізвище Пересоляк урочисто внесений чинною владою до числа головних корупціонерів України, чим, слід розуміти, заслужено пишається. То чи зможе «Верес» обіграти цю «таможню» і здобути першу перемогу в чемпіонаті? Приїжджайте у суботу до Луцька і побачите!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також