Весняні загострення шкірних хвороб

1931 0

Ми у соцмережах:

Весняні загострення шкірних хвороб

Крім того, що весна несе тепло, пробуджує життя, розпускаються дерева, кущі, квіти, весна ще приносить загострення деяких хвороб. Розглянемо основні дерматологічні хвороби, що теж починають «розквітати» навесні.

Алергія чухатися медицина 2

Алергічний дерматит

Алергічні висипання можуть статися від чого завгодно — миючі засоби, косметика, ліки, їжа, нітрати в овочах, навіть пилок квітів. Алергічний дерматит проявляється висипаннями на шкірі після вживання певного продукту або медикаменту, або після користування конкретним кремом, або контакту шкіри з певним хімічним засобом. Дуже часто без лікаря, без лабораторного аналізу і не розбереш, від чого саме виникли висипання — алерген виявити непросто. Від дерматиту можна позбутися за допомогою ліків практично за кілька днів, а надалі слід все ж визначити свої алергени і уникати їх. Запущений дерматит може супроводжуватися ускладненнями — інфікування і перехід у хронічну екзему, яку лікувати складніше і довше.

Псоріаз

Причина цього захворювання невідома, є різні теорії, кажуть навіть, що схильність до псоріазу є в кожного, тільки хвороба проявляється не у всіх. Захворіти може людина будь-якого віку, 50-55% хворих пов'язують виникнення захворювання з нервовими стресами. Проте лікарі визначили, що у половини хворих псоріаз був у роду, у близьких родичів, тому теорія спадковості, на думку фахівців, найбільш вірогідна. Хвороба може проявлятися по-різному — десь висипає, десь лущиться, а десь виникають бляшки, лупа, себорея. Так, можна довго і безуспішно лікувати лупу, а в дерматолога дізнатися, що це не просто лупа, а псоріаз волосистої частини голови. Є навіть псоріаз, який уражає тільки підошви. Лікування псоріазу потрібно підбирати залежно від форми захворювання, виду висипки, стану організму хворого та ін.

Червоний плоский лишай

Класичний прояв захворювання: на шкірі з'являється смуга згрупованих маленьких твердих прищиків рожево-синюшного відтінку. Висипання сверблять, з часом не зникають, а тільки множаться. Але крім класичного, можливі й інші прояви червоного плоского лишаю. Хвороба незаразлива і не має жодного відношення до грибкових захворювань. Захворювання не можна запускати, інакше доведеться мати справу з тяжкою формою червоного плоского лишаю, яка потребує тривалого лікування.

Хронічна екзема

Є понад 30 видів екземи. Від інших дерматологічних захворювань, які супроводжуються висипом, екзема відрізняється тим, що висипання захоплюють великі ділянки тіла. На уражених ділянках можуть виникати попрілості, кірки, рани і навіть виразки. Існують різні фактори виникнення екземи, їх поділяють на зовнішні і внутрішні. До зовнішніх можна віднести різноманітні хімічні, механічні й термічні ушкодження. До внутрішніх факторів відносять патології шлунково-кишкового тракту, захворювання печінки, нирок, ендокринної та нервової системи. Для визначення точного діагнозу, безперечно, потрібно проконсультуйтесь з лікарем. Отож якщо з весною ви виявили новоутворення на шкірі чи загострення вже існуючої хвороби — пройдіть діагностику та негайно почніть лікування. Це можливо зробити без черг, довгих годин чекання та якісно в Медичному центрі «Оксфорд медікал Рівне». Тут діє система попереднього запису на зручний час, анонімність і професійний лікарський підхід. А якісна і точна діагностика сучасними методами дозволить виявити захворювання та призначити максимально ефективне лікування.
м. Рівне,
вул. С.Петлюри, 19 (біля лялькового театру)
http://rivne.oxford-med.com.ua/ua/
Oxford-Medical

Відділення медичного центру:

(0362) 40-40-50, (067) 840-40-50
Ліцензія МОЗУ серія АЕ 638036 від 05.01.2015р
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я
tag:Оксфорд Медікал


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також