Весняні знижки

8588 0

Ми у соцмережах:

Весняні знижки

Напередодні Восьмого березня відвідування магазинів стає особливо актуальним процесом. Підігріває покупецький інтерес значна кількість різноманітних акцій та знижок, які обіцяють нам придбати вподобану річ мало не задарма. Тож ми вирішили з’ясувати, чи насправді купівля за знижками така вигідна, як нам про це розповідають, і чи реально в Рівному гарно одягнутись за півціни.

Взуття дешевшає, шуби — ні Цими днями у торгових точках міста можна побачити два види знижок: на товари зимового асорименту та на весняно-літні речі торішнього сезону. Проте далеко не всі торговці переоцінюють свій товар — цінову стабільність демонструють дорогі речі. Пальта, шуби з натурального хутра, дублянки, які через теплу зиму так і не знайшли покупців, торговці вирішили притримати до кращих часів, не переоцінюючи. Натомість активно розпродається взуття, яке морально старішає значно швидше. У магазині «Кокос» (колишнє приміщення Центрального гастроному) на 20-50 відсотків знизились ціни як на зимове, так і на демісезонне й літнє торішнє взуття. Жіночі зимові чоботи, які раніше коштували 495 гривень, нині продаються за 299 гривень. Причому вибір зимового взуття поки є — можна підібрати як високі чоботи, так і напівчобітки на підборах різної висоти. Чоловічі зимові черевики можна придбати за 199 гривень замість 250 гривень. Демісезонне жіноче й чоловіче взуття з натуральної шкіри нині коштує в середньому на 40-50 гривень дешевше. В Будинку одягу взуття також активно дешевшає, але подекуди, навіть зі знижками на 10-40%, воно коштує підозріло дорого. В деяких відділах пропонують взуття за стабільною ціною, незалежно від особливостей конкретної моделі. На другому поверсі магазину можна придбати жіноче зимове взуття за 150 гривень, демісезонні чобітки та туфлі — за 100 гривень, босоніжки — за 65 гривень. Подібна знижкова тенденція спостерігається щодо цін на взуття у більшості торгових точок, де воно продається. Серед інших цікавих пропозицій торгових відділів Будинку одягу привернули увагу жіночі дублянки, що подешевшали на 100-200 гривень (другий поверх), щоправда, в асортименті їх залишилося небагато. Значно подешевшали жіночі светри, ціна на які подекуди знизилась вдвічі — нині їх можна придбати за 40-55 гривень, раніше — за 80-120 гривень. Та найвідчутнішу знижку запропонували на дитячі зимові курточки маленьких розмірів — у відділі на другому поверсі їх можна придбати в середньому за 35 гривень, при тому, що спершу вони коштували близько сотні гривень. В універмазі, де нині одягу продається не так і багато, якихось особливих передсвяткових акцій не проводиться. У відділі курток-сумок на другому поверсі сказали, що на зимові куртки та болоньєві пальта можна отримати 10-відсоткову знижку. Невеликі знижки можна виторгувати й у інших відділах, проте найбільше порадував відділ «Альфа-Спорт», де знижки на товари зимового асортименту суттєві — в середньому від 100 гривень і вище. Чи не найвигідніше тут можна придбати зимові куртки. Наприклад, одна з чоловічих курток подешевшала аж на 309 гривень — з 773 до 464 гривень.

Місця треба знати На другому поверсі магазину «Обнова», де продається новий німецький одяг, ціни знижені майже на все — на зимові речі, кофти, білизну, вечірні сукні. Особливістю відділу є те, що в ньому є стелажі, де продаються речі за однією ціною — 20 чи 30 гривень, серед яких можна вибрати брюки, джинси, светри, спідниці та інший одяг. Варто знати, що товар в «Обнові» переоцінюється постійно — якщо вам сподобалась певна річ, але вона для вас задорога, час від часу навідуйтеся до магазину. Через місяць-два вподобана річ може відчутно подешевшати, скинувши в ціні до 30-40 відсотків. Сезон знижок спостерігається і в магазині індійських товарів «Делі», що знаходиться на вул. Соборній, в будівлі готелю «Україна». Нині придбати чоловічі та жіночі светри, кофти, шалі, шарфи тут можна зі знижкою до 50% і вище. Особливо приємними видаються ціни, якщо взяти до уваги, що ввесь представлений в «Делі» одяг виготовлений з натуральних матеріалів — шерсті та мохеру. Наприклад, жіночі светри, які раніше коштували 125 та 95 гривень, нині продаються за 55 та 45 гривень відповідно. Светри та кофти торішнього сезону можна купити від 11 гривень за дитячі речі до 25 гривень — за дорослі. Теплі шалі подешевшали в середньому на 40 гривень, шифонові шалі можна придбати за 3-10 гривень, раніше — за 15-30 гривень. Мохерові шкарпетки нині коштують 3-5 гривень, замість 10-12 гривень, великі рушники — 40 гривень замість 95 гривень, менші рушники — 10-15 гривень замість 25 гривнень, кухонні — 2-2,50 гривні замість 5 гривень. За словами продавців, такі ж знижки діють і в інших магазинах, де продаються товари з Індії — у «Галанті», що на проспекті Миру, та у спеціалізованому відділі на другому поверсі Будинку одягу.

Речовий ринок Продавці на речовому ринку надмірною щедрістю не відрізнялися — пропозицій знижок та розпродажів ними пропонується небагато. Що, можливо, не так і погано, бо свідчить про більш реальне ціноутворення, яке не дозволяє отримувати прибутки навіть якщо попередня ціна товару знижена вдвічі. Проте придбати товар зі знижкою реально й на ринку. Найвигідніше купувати чоловічі светри та спортивні пусери — в окремих кіосках проводяться тотальні розпродажі, під час яких будь-який светр коштує 35 гривень, пусер — 30 гривень, спортивні штани — 20 гривень. За півціни можна купити й жіночі светри — в середньому за 40-50 гривень та кофтини торішнього сезону — за 20-35 гривень. Серед інших привабливих знижок, що пропонують на речовому ринку, — кросівки за 70 гривень, нове добротне замшеве та шкіряне взуття, котре можна вибрати з ящика, за ціною від 12 гривень за дитячу до 60 гривень за дорослу пару, чоловічі зимові куртки, які подешевшали з 240 до 180 гривень. Та найсоліднішу знижку запропонував один з продавців жіночих дублянок, які нині можна придбати на 300 гривень дешевше — за 350 гривень замість колишніх 600 гривень. Врешті, на ринку продавці більш мобільні, а ціни гнучкі — поторгувавшись, можна отримати знижку практично на будь-який товар.

Висновки 1. Не все те дешево, що зі знижкою. Незважаючи на велику кількість розпродажів зі значними знижками, отримана в результаті ціна товару не завжди низька та доступна. Адже до ціноутворюючих чинників належать місце розташування торгової точки, витрати, які несе її власник, якість, модель, походження товару. Тож інколи дешевше коштує річ без жодних знижок, ніж практично ідентичний товар із значною знижкою, який продається у дорогому магазині. Тому не варто сліпо кидатись на «ексклюзивно вигідні» пропозиції, а тверезо порівнювати заявлену ціну з огляду на якість речі. 2. Смішні ціни — смішні речі. Продавці собі не вороги й продавати товар у збиток ніхто не буде. Тому в тих випадках, де пропонуються надто низькі ціни, якість чи зовнішній вигляд речей переважно більш ніж сумнівні. Зазвичай надто дешево, навіть за ціною, яка нижча від собівартості, продаються або речі з браком, або ті, продати які за повну ціну вже немає жодного шансу. 3. Наполегливість — запорука успіху. Якщо вільного часу у вас вдосталь і власних ніг вам не шкода, то, оббігавши усі існуючі в місті магазини й ринки, ви, безперечно, знайдете щось оптимальне за ціною й якістю. Щоб не заплутатись варто занотовувати ціни й місцезнаходження ваших знахідок. 4. Свято несмаку. Після «ревізії» практично всіх основних торгових точок, де купують взуття та одяг рівняни, у мене склалося враження, що всі гуртові продавці міста отоварюються в одному турецькому магазині. Принаймні всюди зустрічаються одні й ті самі речі, які відрізняються лише ціною. Вподобавши якусь річ, не поспішайте її купувати — дуже ймовірно, що у менш «престижному» місці ви побачите точнісінько таку ж саму на гривень 20-30 дешевше. Шокували й моделі, в які усім нам пропонується переодягтись. Хітом цього сезону в турецькому розумінні є кофти, спідниці, брюки яскраво рожевих, оранжевих, салатових кольорів, які подекуди сміливо поєднуються між собою в одній речі. Якщо для юних школярок така «мода» ще цілком прийнятна, то дівчатам і жінкам, котрі не бажають виглядати, як папуги, доведеться побігати, щоб знайти щось пристойне. Найсумніше, що подібні речі привезені у величезній кількості й продаються всюди — страшно навіть подумати на що буде схоже наше місто, якщо народ все це купить і одягне.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також