Від кору — смерть, а від вакцини — температура

1633 0

Ми у соцмережах:

Від кору — смерть, а від вакцини — температура

Погрози рівненської влади не пускати до шкіл та дитсадків дітей, які не вакциновані від кору, подіяли. Уже близько 95% дітей вакциновані. І це дає надію, що в майбутньому вдасться уникнути масового поширення цієї небезпечної вірусної хвороби.

Однак є батьки, які вперто не хочуть вакцинувати своїх дітей, щоб не наражати, як вони вважають, на ускладнення після щеплень.

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я Рівного:

У перший же тиждень після нашої заяви вакцинувалося більше тисячі людей. Зараз взагалі невакцинованими залишилися 209 дітей, а лише 840 — не пройшли вакцинацію вдруге. Однак у Рівному є школи, де дітей уже щепили на 104%. Це свідчить про те, що батьки цих дітей раніше просто купили собі довідки, і тільки після масового поширення кору вкололи вакцину своїм дітям.

Тарас, рівнянин:

— Лікарі не розповідають, що після щеплень можуть бути побічні ефекти. Також, зауважу, батьки підписують згоду на вакцинацію своєї дитини. Тобто лікарі у разі чого знімають із себе відповідальність. У дитсадку, який відвідує моя дитина, вимагали довідку про вакцинацію, але після мого спілкування з адміністрацією закладу дитину все ж допустили до навчання без довідки.

Юрій Денисенко, головний педіатр Рівного:

— Жодного дієвого методу боротьби з кором, окрім вакцинації, не існує. Щеплення від кору в Рівному проводяться комбінованою вакциною, яку виробили у Бельгії. Вона захищає від кору, паротиту та краснухи. Лікар перед вакцинуванням зобов’язаний пояснити батькам, що організм може по?різному реагувати на вакцину. Можлива висока температура. Тоді дитину потрібно вести до лікаря і призначати лікування. За перших три дні усі негативні симптоми зникають. Однак, зауважу, від вакцинації за два роки в Україні ніхто ще не помер, а від кору померло кілька десятків людей.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також