Відомі коханки політиків: ким були «другі леді» країни

1983 0

Ми у соцмережах:

Відомі коханки політиків: ким були «другі леді» країни

Адюльтери трапляються у шлюбах часто-густо. І навіть манірні шлюби перших осіб світу не виняток. Політики теж люди, і їм теж не чужі слабкості. Щоправда, їхні походи «наліво» загрожують скандалами не на рівні окремої сім'ї, а на рівні цілої країни. Але це не завадило деяким сміливим жінкам ризикнути всім заради забороненого кохання з чоловіками з політичних вершин. Представляємо вам п'ять скандально відомих політиків і їхніх коханок.

Моніка Левінські та Білл Клінтон

Моника-Клинтон Роман 22-річної стажерки Білого дому з його господарем тривав два роки. Підсумок — мало не загублена політична кар'єра Клінтона і крах життя Левінські. «Не було жодного дня, щоб я не думала про цю страшну помилку. Я так шкодую про те, що трапилося», — казала пізніше Моніка. Після того як їхній роман виліз назовні, дівчина перетворилася на об'єкт глузувань. Про спокійне життя не могло бути й мови. Інший би в цій неясній ситуації підстрахувався і заробив би на скандалі. Левінські принципово не стала це робити, хоч їй пропонували величезні (до 10 мільйонів доларів!) суми за одкровення. Вона поїхала в Європу вчитися, отримала диплом психолога, повернулася, шукала роботу і не знаходила — їй скрізь відмовляли. 17 років Моніка зберігала мовчання, а кілька місяців тому заговорила. Ні, жодних викриттів — просто вона зайняла посаду радника фонду Bystander Revolution, допомагає тим, хто став жертвою віртуальних знущань. «Коли я сама перетворилася на мішень для публічних принижень. І вистояла. Я знаю, як це», — сказала Левінські на зустрічі з публікою. Якщо дружина Клінтона, Хілларі, раптом стане президентом (що не виключено), цікаво, як складеться життя Моніки? Адже жінки нічого не забувають.

Мерилін Монро і Джон Кеннеді

Мерилин-Кенеди «Мені здавалося, що бути коханою — це означає бути бажаною. Сьогодні я вважаю, що бути коханою — означає перетворити іншого на прах, отримати над ним владу», — ці слова Мерилін Монро мали відношення до неї в тому сенсі, що на прах перетворилася вона сама. Шестирічний роман з сенатором, а потім президентом Джоном Кеннеді, що почався як секс-інтрижка, обернувся для актриси розпадом шлюбу з єдиною людиною, яка її любила, — баскетболістом Джо ДіМаджіо, даремно витраченими роками і повним крахом ілюзій. Впевнена, що Кеннеді всерйоз ставиться до їхніх відносин, рано чи пізно піде від дружини і зробить її першою леді, Мерилін розповіла про все Джекі. Справжня перша леді відреагувала гідно — мовляв, заради Бога, забирай Джона, будь з ним. Коли стало ясно, що президенту це не потрібно, Монро почала нервувати. Дзвонити. Набридати. Влаштовувати істерики. Хитрий директор ФБР Гувер, який «допомагав» президенту вирішувати цю проблему, запропонував «заміну» — щоб з нав'язливою голлівудською зіркою почав зустрічатися брат Джона, Роберт. Так і вийшло. Історія повторилася: Мерилін почала псувати життя і Роберту. Після чого досить швидко померла. Звичайно, це було самогубство...

Сільвія Крістель і Валері Жискар Д'естен

Сильвери-Дестен Зірка еротичної «Емануелі» була немов створена для хвилюючого публічного роману. Парадокс у тому, що її стосунки з одруженим президентом Франції Валері Жіскар Д'естеном нікого особливо не хвилювали — всі сприймали цю пару без ажіотажу, як само собою зрозуміле. Актриса і політик познайомилися задовго до того, як Д'естен очолив республіку. У 1974-му він в'їхав в Єлисейський палац. Зі своєю сім'єю. Крістель з собою, зрозуміло, не взяв, але секрету з цього роману — як, втім, і багатьох інших, «паралельних» — не робив. Крістель запросто з'являлася на дипломатичних прийомах і навіть регулярно виступала в ролі господині, супроводжувала президента в поїздках. Потім в адміністрації Жискар Д'естена з'явилася спеціальна людина на посаді «агента зі зв'язків з кіно і театром». Людина ця вишукувала для шефа найкрасивіших актрис і зводила з ним. Часу на Сільвію залишалося все менше, і в результаті їхній багаторічний зв'язок перервався.

Франсуа Міттеран і Анн Пенжо

Франсуа-Пенжо Взірцево-показовий чоловік Міттеран, як стало відомо після його смерті, був страшним бабієм. Стандартний сценарій вільного вечора включав його візити до трьох жінок — як правило, щоразу нових. Сам президент називав такі візити аперитивом, основною стравою і десертом. При цьому у Міттерана було дві сім'ї — офіційна (дружина і двоє синів) і паралельна (коханка Анн Пенжо та їхня спільна дочка). Другу сім'ю він любив більше і частіше проводив час з ними, ніж з законною дружиною. Тонкий французький гумор був у тому, що жили обидві сім'ї в Єлисейському палаці, і після відходу Міттерана зі свого поста це стало причиною громадського скандалу — мовляв, зловживав політик службовим становищем. На похорон велелюбного чоловіка вдова Франсуа Міттерана навідріз відмовилася кликати Анн Пенжо з дочкою, але ті все ж прийшли. Обидві сім'ї стояли біля труни поруч, а прості французи дивилися церемонію по телевізору і дуже всіх шкодували.

Франсуа Олланд і Жулі Гайє

Олланд-Гайе Чинний французький президент крутив роман з актрисою Жулі Гайє за зачиненими дверима і чудово це приховував, поки випадково не спалився. Репортери застукали одруженого Олланда в січні 2014 року — господар Єлисейського палацу паркував свій моторолер біля квартири Гайє. Вона дуже обурилась і подала до суду на таблоїд, який опублікував фотографії. У позовній заяві актриса назвала стосунки з президентом «помилкою», на яку, тим не менш, усі мають право. Потім з'ясувалося, що «помилка» тривала три роки. І скандал, що виник, її не виправив: пара продовжила зустрічатися через якийсь час, коли пристрасті трохи вщухли. Олланду довелося розлучитися з дружиною, журналісткою Валері Трієрвейлер, і та відігралася на чоловікові-зрадникові. Написані нею відверті мемуари «Спасибі за момент» стали бестселером, зробивши Трієрвейлер багатшою на 2 мільйони євро; прості французи були на її стороні, а рейтинг президента впав нижче від плінтуса (що взагалі-то нонсенс, оскільки любовні пригоди політиків у цій країні — норма). Що стосується Жулі Гайє, її популярність злетіла до небес — громадяни головним лиходієм в цій історії призначали Олланда, а Гайє, так само як і обдурену дружину, шкодували. Їй, щоправда, хотілося заміж або як мінімум офіційного статусу гьорлфренд. Сміливий глава держави зволікав майже рік, поки не здався і в березні цього року не вивів Жулі у світ на правах подруги. Щастя Гайє вже зовсім близько.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також