Поліщуки не хочуть до війська, а винний сільський голова

2188 0

Ми у соцмережах:

Поліщуки не хочуть до війська, а винний сільський голова

Військова прокуратура Рівненського гарнізону звинуватила Юрія Солтиса, голову Вирівської сільради, що у Сарненському районі, у недбалості. Бо у військкомат з чотирьох сіл з'явилося не понад сто військовозобов'язаних, а тільки двоє. Сільського голову можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Солтис

Юрій Солтис
Військова прокуратура Рівненського гарнізону звинуватила Юрія Солтиса, голову Вирівської сільради, що у Сарненському районі, у недбалості. Бо у військкомат з чотирьох сіл з'явилося не понад сто військовозобов'язаних, а тільки двоє. Сільського голову можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Стаття Кримінального кодексу, за якою відкрили кримінальне провадження, передбачає штраф від 3400 до 8500 грн., або виправні роботи на термін до двох років, або обмеження волі на термін до трьох років з позбавленням права займати певні посади чи здійснювати певну діяльність на термін до трьох років. Юрій Солтис, голова Вирівської сільради:
— Знайшли крайнього, називається. Я вже двічі писав листи до ОДА, що сільська рада не справляється з оповіщенням населення. Просив, щоб приїхали представники адміністрації, військкомату і на зборах допомогли пояснити людям, що це важливо для країни. Ніхто у село так і не з'явився. У нас люди агресивно налаштовані проти мобілізації, ніхто не хоче йти служити. Обліковець навіть боїться хатами ходити. Ніхто не б'є, але закривають двері перед ним, кажуть, що військовозобов'язаного немає вдома, деколи ще й нецензурну лайку вслід почути можна. Військові комісари пробували вручати повістки самостійно, але не вручили жодної. А тепер махають перед нами законом 1993 року, за яким органи місцевого самоврядування мають забезпечити оповіщення населення. Але ж зараз не 93-й, у нас йде війна. Мабуть, не так би мала проходити мобілізація. Люди у селі кажуть, щоб спершу депутати йшли воювати та міліція, яка тут бурштин "кришує". У нас, окрім іншого, половина села — п'ятидесятники. Зрештою, цього року до війська вже пішло четверо наших чоловіків, а з Кам'яне-Случанської сільради — жодний. Кримінального провадження я не боюся. Піду до суду.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також