Вітамінні дари богів

1009 0

Ми у соцмережах:

Вітамінні дари богів

Груша — це смачне джерело вітамінів і мінералів для організму. В її складі є вітаміни A, B, E, C, фолієва кислота.

У м’якоті груші, крім вітамінів, є такі мікроелементи, як сірка, магній, калій, фосфор, мідь, йод, кальцій, залізо.

Коли грушу розрізати, м’якоть швидко набуває коричнюватого відтінку. Це свідчить, що в ній величезна кількість заліза.

Багато хто звик вранці після пробудження відразу пити каву. Ідеальною альтернативою каві є груша. Вона швидко допомагає збадьоритися і позитивно впливає на роботу мозку.

Також груша ідеально підходить як перекус на робочому місці. Норма — три плоди на день.

Оскільки в складі груші є вітамін С і ефірні олії, фрукт ідеально підходить для профілактики і лікування. Грушу можна споживати при грипі й кашлі. Але для повноцінного лікування груша не годиться. Йдеться тільки про профілактику.

Хоча фахівці рекомендують споживати її і при застуді. Вважається, що активні компоненти допомагають імунітету і зміцнюють організм. У народній медицині існує безліч методів, коли грушу їдять разом з медом.

Цікавий факт: корисні не тільки плоди, але і сік. Свіжовичавлений сік зберігає всі корисні мінерали і вітаміни. А щоб зробити напій більш смачним і ароматним, в нього можна додати сік лимона і яблука, вони ідеально поєднуються.

У складі груші є також клітковина, яка прискорює виведення шлаків і різних токсинів з організму. Також у клітковини є одна особливість: вона створює відчуття ситості. Споживаючи грушу на обід замість звичного перекусу, можна знизити відчуття голоду.

Дослідження свідчать, якщо споживати за сезон близько 5 кг груш, нормалізується травлення. У деяких людей відзначається поліпшення метаболізму. Але такий ефект на собі помічають не всі, адже активні речовини по-різному впливають на організм.

Грушу застосовують у косметології. Маски з неї освіжають обличчя і знімають різні запалення та втому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також