Військовий податок візьмуть із кожної зарплатні

3383 0

Ми у соцмережах:

Військовий податок візьмуть із кожної зарплатні

Допомога українській армії із добровільної відтепер стане обов'язковою: від початку серпня і до кінця року з усіх зарплат та премій будуть стягувати військовий збір у розмірі 1,5%. У такий спосіб податківці лише Рівненської області зможуть до кінця року поповнити держбюджет на 40 мільйонів гривень.

Зайцев

Дмитро Зайцев
Новий податок розповсюджується також на суму договорів купівлі-продажу майна та на виграші у державні і недержавні лотереї. Виграш гравцеві будуть виплачувати вже з відрахуванням військового збору. "Схуднуть" і заощадження у банках — на суму 15% від доходів на депозити. — При цьому не має значення ані сума депозиту, ані сума отриманих за ним відсотків — така ставка діє для всіх вкладів без винятку, — пояснює . — Введення єдиної ставки оподаткування є розумним рішенням, бо не буде вибіркового підходу і спокуси для махінацій. За інших умов вкладники з малими сумами не підпадали б під оподаткування, а хто має великі суми, намагалися б його мінімізувати або й зовсім уникнути, розбивши вклад, скажімо, на менші частини й віднісши їх в різні банки. Гроші
Фото з архіву
Податок справлятимуть банки, в яких розміщені депозити. Соціальних виплат це оподаткування не стосуватиметься. Не оподатковуються й доходи у вигляді відсотків на поточні банківські рахунки, за якими здійснюються виплати заробітної плати, стипендій, пенсій та соціальної допомоги. Для поліпшення співпраці із платниками головний податківець області пообіцяв створити персональну сторінку у соціальній мережі "Фейсбук". На ній Дмитро Зайцев планує спілкуватися з громадянами та приймати скарги.
Олена Власова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також