Водія оштрафували через настоянку з зелених горіхів

8969 0

Ми у соцмережах:

Водія оштрафували через настоянку з зелених горіхів

Понад 10 тисяч гривень штрафу та позбавлення права керувати транспортним засобом протягом одного року – такий вирок виніс Демидівський районний суд чоловіку, який керував автомобілем напідпитку.

Район Демидівка повідомляє, що у Демидівці зупинили автомобіль, за кермом якого був нетверезий водій. Чоловік – уродженець села Грем'яче Ківерцівського району Волині. У його крові виявили 0,52 проміле алкоголю.

Під час суду чоловік пояснив, що в першій половині дня, він їздив своїм автомобілем відвідувати тяжко хворого товариша в село Боремель. Коли повертався додому, в Хрінниках його зупинили поліцейські та попросили, щоб він надав їм посвідчення водія, яке на другий день у Демидівському відділені поліції мали йому повернути. З якою метою у нього взяли посвідчення водія, не знає.

Пізніше, цього ж дня, коли він приїхав додому, то в лікувальних цілях, оскільки інші ліки йому не допомагають, випив 50 грамів спиртової настоянки зеленого горіха, бо сідати за кермо вже не планував. Проте згодом до нього зателефонував поліцейський та сказав, щоб він приїхав і забрав своє посвідчення. Він повідомив, що лікувався, запропонував приїхати наступного дня, як домовлялись, натомість поліцейський наполіг, щоб він приїхав і забрав посвідчення.

Під`їхавши до патрульного автомобіля у Демидівці, щоб забрати посвідчення, при розмові з поліцейськими, оскільки від нього було чути запах алкоголю, йому запропонували продути алкотест. Повідомив, що коли продув перший раз алкотест не показав нічого, коли продув ще раз – показав 0,52 проміле. Пояснив, що раніше, коли звертався у лікарні, щоб визначити проміле алкоголю в крові після випитої ним настоянки, яку він вживає постійно, то показник становив 0,2 проміле, що є допустимим для керування транспортним засобом. Чому цього разу показники алкотесту були вищими -  пояснити не може, вважає, що можливо випив більше, можливо через те, що перехвилювався.

Чоловік визнав, що вчинив не правильно, просив врахувати, що він є пенсіонером, має проблеми зі здоров`ям, проживає з дружиною та донькою які є інвалідами 2 групи, просив не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Суд визнав чоловіка винним. У якості покарання йому призначили 10 200 гривень штрафу та позбавили права керувати транспортним засобом на один рік. Також він повинен сплатити 420 гривень судового збору.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також