Водія «Range Rover» у Рівному оштрафували, а авто - передали військовикам

5904 0

Ми у соцмережах:

Водія «Range Rover» у Рівному оштрафували, а авто - передали військовикам

Сьогодні Рівненський апеляційний суд залишив без змін постанову місцевого суду, якою рівнянина Ігоря Горбачевського визнано винним у керуванні позашляховиком у стані алкогольного сп’яніння та застосовано стягнення — 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами упродовж року.

Працівники поліції позашляховик «Range Rover», яким їхав Ігор Горбачевський, порушуючи комендантську годину, зупинили в провулку Щасливому в Рівному 11 липня після першої години ночі. У водія були яскраво виражені ознаки алкогольного сп’яніння – запах алкоголю з рота, порушення координації рухів, порушення мови. Від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі він відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

Правоохоронці скерували протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення для розгляду до місцевого суду, а вже захисник, не погодившись із рішенням суду першої інстанції, який притягнув порушника до адміністративної відповідальності, оскаржив постанову суду в апеляційному порядку.

В апеляційній скарзі захисник просив постанову місцевого суду скасувати, адміністративне провадження закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Захисних зауважив, що якби його підзахисний розумів, які будуть наслідки за відмову від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, то обов’язково пройшов би такий огляд. Крім того,  допомагає матері, яка проживає в сільській місцевості, тому автомобіль йому вкрай необхідний.

Сам водій не зміг пояснити причину відмови від проходження огляду як на місці, так і в спеціалізованому медичному закладі, але підтвердив, що упродовж року неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що постанову місцевого суду залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення. Позашляховик «Range Rover» ще раніше передали на потреби однієї з військових частин, а водію-порушнику не лише доведеться сплатити 17 000 гривень штрафу, але й шукати альтернативні шляхи пересування, бо суд позбавив його права керування транспортними засобами впродовж найближчого року.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також