Волонтери Вараша об’єдналися проти пандемії

1969 0

Ми у соцмережах:

Волонтери Вараша об’єдналися проти пандемії

Благодійний спецфонд «СтопВірус.Вараш», до якого активно залучені працівники Рівненської АЕС, з початку створення зібрав на своєму рахунку понад 32 тисяч гривень. Волонтерами вже придбано 2200 одиниць засобів індивідуального захисту для медиків, поліцейських та військових.

Спецфондом закуплено та передано: 300 хірургічних масок, 100 рукавичок та 300 бахіл для відділення екстреної медичної допомоги; 300 масок, 100 рукавичок, 300 бахіл для інфекційного відділення СМСЧ №3; 100 масок для Вараського відділу поліції; 100 масок для військової частини 3045 НГУ; 200 масок і 400 бахіл для Вараського центру первинної медичної допомоги.

Пошиття захисних костюмівОкрім того, небайдужі варашани передали п’ять автоматичних тонометрів, а також власними силами на добровільних засадах пошили 15 комбінезонів, 5 халатів з шапочками для персоналу інфекційного відділення СМСЧ №3 та захисний спецодяг для працівників екстреної медичної допомоги міста – 30 комбінезонів, 27 халатів з шапочками, 5 фартухів.

Представник спецфонду у Вараші, секретар Вараської міської ради Олександр Мензул відзначає, що нині медицина Вараша потребує спеціального обладнання: два відеоларингоскопи, чотири апарати штучної вентиляції легень та два портативні апарати ультразвукової діагностики. Вся актуальна інформація щодо використання та надходження коштів, а також перелік необхідних ресурсів розміщені на сайті varash-fond.org.

У свою чергу, медики Вараша ведуть активну підготовку аби запобігти поширенню COVID-19 та за необхідності працювати в умовах масового надходження хворих або інфікованих. В закладі створений оперативний штаб, триває навчальний процес персоналу, серед медичних працівників проводяться тренування як правильно і безпечно одягти та зняти захисний одяг, розроблено план дій медичного персоналу, план перепрофілювання лікарні та відділень. Опрацьовано заходи покращення забезпечення балонами з киснем для відділень закладу, укладено додаткові договори з фірмою-постачальником кисню. Проведено повірку кисневої системи, розроблено схеми руху інфікованих та «чистих» пацієнтів, щоб їхні шляхи не перетиналися. Розпочато дослідження тест-системами та створено відповідно цьому оперативні мобільні бригади. Організовано палати інтенсивної терапії в інфекційному відділенні, завезено пересувний рентгенапарат, апарати ультразвукової діагностики і штучної вентиляції легень. Також організовано бригаду резерву медичних працівників, які на випадок епідемії будуть працювати в тих чи інших підрозділах госпіталю.

Як зауважує адміністрація СМСЧ №3, в наявності є три дихальні апарати (один для новонароджених), централізоване кисневе забезпечення, ЗІЗ, дезінфікуючі засоби, кисневий концентратор та медикаменти на початковий період спалаху інфекції. Проте для надання допомоги у випадку масового звернення цього недостатньо. Тому медики звернулися до волонтерів щодо додаткового забезпечення закладу медичним обладнанням, потреби в засобах захисту і дезінфекції, медичного інвентарю.

- Українські медики, фото МОЗУ«Одних знань лікарів та їх готовності допомогти недостатньо без необхідних ресурсів. Враховуючи наявність стратегічного підприємства, наші проблеми озвучені МОЗ України, президенту НАЕК «Енергоатом», голові облдержадміністрації. Під час пандемії лікарі виконують вкрай важливу і небезпечну роботу, ризикуючи своїм життям аби зберегти ваше. Тому звертаємося до всіх жителів Вараша: дотримуйтесь умов карантину, не виходьте без необхідності на вулицю, ретельно мийте руки, використовуйте захисні засоби, бережіть людей похилого віку. Медики в даній ситуації – головна і єдина лінія оборони, єдині хто зможе вам допомогти», – йдеться у відкритому листі медичних працівників СМСЧ №3 до громадян міста-супутника РАЕС.
За  повідомленням веб-сайту РАЕС. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також