Дієтологи рекомендують п`ять правил, яких необхідно дотримуватися восени. По-перше, включіть у ваш раціон повноцінні гарячі страви — овочеві супи з капусти, селери, болгарського перцю та томатів, тушковану капусту з невеликою кількістю масла, печену в пароварці або на грилі рибу і курячі грудки.
Не забувайте про вуглеводи, тому що осінь — не зовсім вдалий час, щоб повністю від них відмовитися. Візьміть за звичку щодня з'їдати хоча б одну порцію зернових. Перевагу віддавайте гречці, пшону, коричневому рису. Менш вдалим вибором буде манка, білий рис і пшенична каша. Скорочуйте посиденьки за чаєм з солодощами. Навіть зефір, мед і пастила — продукти безсумнівно корисні — дуже збільшують обсяг споживаних за день калорій. Солодощі треба їсти не частіше двох разів на тиждень. Позбавтеся від шкідливої звички наїдатися перед сном. Основний прийом їжі має припадати не на вечір, а на середину дня; 3-5-разове харчування — те, що треба восени. Подбайте про те, щоб кожний прийом їжі включав повноцінні білки, трохи складних вуглеводів і якесь джерело харчових волокон і вітамінів. Уникайте фаст-фуду.