Транс-ізомери жирних кислот викликали перші підозри вчених в 90-і роки минулого століття. Тоді в наукових публікаціях вказувалось на збільшення ризику серцево-судинних захворювань від вживання трансізомерів жирних кислот.
Транс-ізомери жирних кислот викликали перші підозри вчених в 90-і роки минулого століття. Тоді в наукових публікаціях вказувалось на збільшення ризику серцево-судинних захворювань від вживання трансізомерів жирних кислот. Відповідно до нового дослідження американських вчених, вживання в їжу трансжирів, що містяться в багатьох сучасних продуктах, призводить також до стану дратівливості і прояву агресії. Як з’ясувалося, трансізомери жирних кислот пригнічують виробництво Омега-3 ненасичених жирних кислот, які, як показує практика, знижують рівень агресії. Додамо, що трансізомери жирних кислот найчастіше можна зустріти в різних маргаринах і так званих спредах. Крім того, ці речовини можна зустріти в різній випічці — багато виробників використовують їх у своїй рецептурі як замінники масла.