На тлі пандемії COVID-19 розповсюдженою є думка про необхідність використання мила при митті продуктів. Американські вчені зазначають, що дана дія допустима, однак її необхідність сумнівна. Наукових доказів користі миття продуктів з милом поки немає.
Однак фахівці нагадали про рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я. Так, для зниження ймовірності зараження або перенесення вірусу необхідно регулярно мити руки з милом. Що стосується використання мила для миття свіжих продуктів, вчені дозволяють робити це: шкоди не завдасть. До речі, вони відзначили, що до пандемії COVID-19 не рекомендували мити продукти з милом. Достатньо промити фрукти або овочі чистою водою. Як альтернативний спосіб знезараження свіжих продуктів експерти рекомендують їхню термічну обробку.