5 квітня — Міжнародний день супу

1165 0

Ми у соцмережах:

5 квітня — Міжнародний день супу

Свято започаткували, щоб підкреслити важливість цієї страви для здоров'я людини.

Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні. Це мало схоже на суп у сьогоднішньому розумінні.

Нині у світі налічується приблизно 150 типів супів, які поділяються на більш ніж тисячу видів, при цьому кожен вид має варіанти. Суп готують як влітку, так і взимку практично у всіх країнах.

Серед «національних» супів найвідомішими є український борщ (на фото), грузинський харчо, іспанський гаспачо, французький цибульний і данський гороховий з копченостями.

Любителі східної кухні знають японський суп місо (на фото), китайський хого і в'єтнамський фо. А серед незвичних є японський суп з локшини і шоколаду, карибський – з ігуани, польський пивний суп, африканський – з кави, бананів і бруду з підніжжя Кіліманджаро, а на острові Палау полюбляють суп з кажанів.

А перший рецепт супу знайдено в кулінарній книзі, написаній у IV столітті. До його складу входили пшениця, оливкова олія, м’ясний фарш, мізки, перець, лавровий лист, тмин, вино, ферментований рибний соус.

Про корисність супів говорять давно. Лікарі впевнені навіть під час хвороби прописують хворому легкі бульйони і овочеві супи для відновлення сил. На думку медиків, супи благотворно впливають на систему травлення організму, стимулюючи вироблення ферментів і шлункового соку, є профілактикою серцево-судинних, шлунково-кишкових і навіть онкологічних захворювань. Але важливо пам'ятати, що не можна зловживати м'ясними, рибними і грибними супами тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку і людям, схильним до утворення каменів у нирках і подагрі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також