Як полегшити самопочуття при перепадах тиску

1164 0

Ми у соцмережах:

Як полегшити самопочуття при перепадах тиску

Нестабільна погода і підвищений тиск позначаються на тонусі судин — через це головні болі, порушення пам'яті і взагалі тривога... Як собі допомогти?

перепад_тиску_1

1. Чай з бутербродом

Якщо відчуваєте, що перед очима замигтіли чорні мушки, а у вухах огидно задзвеніло, ослабшали руки — значить, у вас упав тиск. Швидка допомога при такому стані — чашка міцного чорного солодкого чаю. Не кави, хоча кава теж здатна короткочасно підвищити тиск, але при цьому може викликати спазм судин. А до чашки чаю необхідний ще й бутерброд: чорний хліб з маслом і сиром. У сирі — ідеальне для підвищення тиску співвідношення жиру і солі. А масло допоможе вітамінам В із хліба та кальцію із сиру швидше засвоїтися.

2. Курага ти моя, курага...

Будь-які сухофрукти, але особливо курага та родзинки — чудовий засіб для підвищення рівня глюкози в крові без серйозних наслідків для фігури. Сухофрукти не тільки контролюють потяг до солодкого, але й допомагають поліпшити пам'ять. А також регулюють перистальтику кишечнику. Крім того, курага містить необхідний для серця калій.

3. Вушні радості

Якщо відчуваєте, що працездатність на нулі, спробуйте сильно помасажувати мочки і вушні раковини. На вухах безліч біоактивних точок, тиск на які допоможе підбадьорити організм. Ця вправа добра і зранку — прокинетеся значно швидше! При нападі нудоти і запамороченні спробуйте із силою помасажувати мізинці — це допоможе нормалізувати тиск.

4. Цілюща крапелька м'яти

М'ята — чудовий спазмолітик. Якщо ви любите м'ятний чай — добре, перепади тиску вам майже не загрожують. Але все-таки краще прикупити настоянку м'ятних крапель (продаються в будь-якій аптеці). Якщо відчуваєте, начебто вашу потилицю закували у вогненне кільце, капніть буквально 3-5 краплі у півсклянки води. Випийте невеликими ковтками і посидьте кілька хвилин, притулившись потилицею до стіни і заплющивши очі. М'ята м'яко зніме спазм, а очі відпочинуть від напруги. Якщо ви знаєте, що тиск у вас знижений, то вибирайте настоянки женьшеню, елеутерококу, лимоннику, глоду. Спробуйте поекспериментувати, щоб підібрати свій препарат, але не захоплюйтеся: між прийомами крапель має минути не менше двох годин.

5. Хребет, струнко!

Основна проблема постійно сидячих людей — затерплі м'язи шиї. Через це порушується кровопостачання мозку, погіршується пам'ять. Спробуйте хоча б раз на годину випрямити спину. А ще краще встати і притулитися до стіни, торкнувшись її п'ятами, сідницями, плечима і потилицею. Так ви відразу відчуєте, в якому згорбленому стані сиділи. Постійте так хоча б хвилину. А потім із силою надавіть на точки, розташовані на потилиці з обох сторон хребта біля самого волосяного покриву. Помасажуйте ці точки і ви відчуєте, що голова полегшала.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також