Як вибрати мультиварку | Поради щодо вибору мультиварки

798 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати мультиварку | Поради щодо вибору мультиварки

Хороша мультиварка є відмінним рішенням для тих, у кого немає часу на приготування їжі. Крім цього, хороша мультиварка допоможе людям, які не вміють готувати. Адже для того, щоб приготувати будь-яку страву, досить просто вибрати відповідний режим. Конструкційно, техніка складається з об'ємної чаші, яка поміщена в спеціальний щільний (в деяких випадках герметичний) корпус. Також в мультиварці знаходиться нагрівальний елемент (завдяки якому здійснюється нагрівання чаші) і температурні датчики. Широкий асортимент мультиварок представлений на сайті dcomfort.com.ua, де інтернет-магазин DomComfort пропонує всі товари в кредит. Іноді визначитися з тим, яку вибрати мультиварку дуже складно. Це обумовлено великим вибором побутової техніки.

Яку вибрати мультиварку: види побутової техніки

Існує кілька типів обладнання:

1. Мультиварка з функцією скороварки. Функціонує прилад під певним тиском, відповідно їжа в ньому готуватися в рази швидше. Варто відзначити, скороварки мультиварки дуже продуктивні, при цьому дана функція може як включатися, так і при необхідності вимикатися. Але відкривати герметично закриту кришку під час роботи техніки категорично забороняється, оскільки це може вивести з ладу весь прилад.

2. Мультиварка. Якщо не знаєте, чим відрізняється мультиварка від скороварки, то експерти відзначають, що даний вид техніки функціонує без тиску. Простими словами, в простій мультиварці в процесі приготування страв кришку можна відкривати. Опція підійде тим, хто хоче додати необхідних інгредієнтів у страву. Також з її допомогою можна проконтролювати готовність їжі.

3. Функціональна мультикухня. Універсальне обладнання, яке являє собою оригінальну комбінацію 2 найбільш важливих побутових приладів: плити та мультиварки. По суті прилад являє собою мобільну кухню, яка може працювати в будь-якому місці, де є джерело електроенергії.

4. Рисоварка. Дана техніка відноситься до одного з видів мультиварки. Але все ж підходить в основному для приготування рису та інших каш. Також в ній можна тушкувати овочі і м'ясо.

5. Мультиварка для повільного приготування страв. Є вузькоспеціалізованим приладом, який підходить для тушкування або гасіння продуктів харчування.

Класичні моделі мультиварок достатньо продуктивні, але готують їжу набагато довше традиційною плити. Простими словами, якщо вам необхідно купити функціональний прилад для швидкого приготування страв, в такому випадку робіть вибір на користь скороварок. Завдяки скороваркам можна отримати готове ніжне, апетитне і дуже смачне м'ясо, овочі або рибу всього за 30 хвилин. Крім цього, їжа в скороварці повністю збереже свій колір і корисні властивості.

Не можете визначитися з тим, яка мультиварка краще? Хочете готувати страви ще швидше? Зробіть вибір на користь індукційних мультиварок. Побутова техніка даного типу дуже функціональна і відрізняється від класичних моделей тим, що готує їжу швидше на 25%. Процес здійснюється за рахунок скорочення часу на процедуру термічної обробки продуктів харчування. Внаслідок чого, м'ясо, риба та овочі повністю зберігають свою структуру і вітаміни. Крім цього, індукційні моделі дуже економічні і порівняно з традиційними мультиварками, споживають менше електроенергії.

Яку вибрати мультиварку з урахуванням матеріалів виготовлення?

Як вибрати мультиварку і не помилитися з вибором? Зверніть увагу на матеріал виготовлення техніки. Часто корпус виробів виготовляються з пластику та нержавіючої сталі. При виборі пластикових моделей необхідно особливе значення приділяти якості матеріалу. На стиках і краях корпусу не повинно бути пошкоджень або нерівностей. Також від пластику не повинно виходити ніяких сторонніх запахів. У той час як у моделей з нержавіючої сталі практично немає недоліків. А з мінусів варто виділити лише занадто велику вагу.

Чаша - ще один важливий елемент будь мультиварки. Зазвичай вона складається з декількох шарів: внутрішнього і зовнішнього. Останній може бути з нержавіючої сталі або алюмінію. Але, як відзначають фахівці, чаша з алюмінію є кращим рішенням, адже в ній продукти харчування будуть нагріватися швидше і рівномірніше. А внутрішній шар чаш може бути керамічним або тефлоновим. При цьому останній варіант є найбільш бюджетним, але не практичним. Тефлон легко дряпається і не характеризується довговічністю.

Перед придбанням також рекомендується проводити перевірку додаткових елементів: гумок-ущільнювачів (вони повинні бути виготовлені з високоякісних матеріалів) і клапана на кришці (він повинен бути максимально герметичним).

Як вибрати мультиварку за об'ємом?

Визначити об'єм техніки можна за допомогою чаші. Простими словами, саме чаша дозволяє з точністю встановити кількість можливих порцій за одне приготування. Відповідно, чим більше буде чаша, тим продуктивніше буде мультиварка. Але не варто відразу розглядати лише велику техніку, адже в першу чергу необхідно орієнтуватися на кількість осіб у сім'ї. На практиці, краща мультиварка для невеликої сім'ї - це прилад з об'ємом чаші до 5 л. В той час як для гостинної і великої родини більше підійде модель з чашею від 6 літрів. Але пам'ятайте, що розміри обладнання впливають на кількість споживаної енергії.

Яка мультиварка краще за показниками потужності?

Потужність впливає на швидкість приготування продуктів харчування. До того ж, вона тісно пов'язана з об'ємом чаші. Тобто, чим більше буде чаша, тим більше потужності знадобитися пристрою для приготування їжі. На сучасному ринку представлені моделі потужністю до 800, 1100 і більше 1100 Вт. Завдяки такій різноманітності кожен покупець може підібрати для себе найбільш продуктивну модель. При цьому незалежно від рівня потужності, всі мультиварки є дуже економічними в плані споживання електрики.

Функції мультиварки

Всі моделі побутової техніки для дому дуже функціональні і навіть класичні прилади відрізняються наявністю різних опцій. У стандартний набір продуктивної мультиварки входять:

• функція скороварки (для швидкого приготування улюблених страв);

• підтримка заданого температурного режиму (що дозволить підтримувати приготоване страви в теплому стані протягом тривалого часу);

• свій рецепт" (корисна опція, завдяки якій можна встановлювати час і температуру приготування за власним бажанням);

• скасування попереднього підігріву їжі (найчастіше автопідігрів запускається в автоматичному режимі, але дана функція застосовується не для всіх страв. Наприклад, деякі молочні продукти автопідігрів може просто зіпсувати, відповідно іноді функцію необхідно попередньо відключити);

• відкладений старт (таймер відстрочки дозволяє запустити процедуру приготування страви в певний час. Тобто, щоб запустити мультиварку з ранку, але позбавити себе від ранкових рухів на кухні, досить покласти в прилад всі інгредієнти і поставити таймер на ранковий час);

• управління температурним режимом безпосередньо при процедурі приготування (з допомогою такої функції поміняти температурний режим у будь-який час;

• опція голосової навігації (найчастіше представлена в більш дорогих і сучасних моделях. Опція передбачає голосову допомога при допущених помилках).

Режими побутової техніки

Не всі знають, як готувати в мультиварці. Але завдяки режимам навчитися користуватися можливостями побутових приладів зможе кожен. На ринку побутової техніки представлені мультиварки з ручними і автоматичними режимами приготування страв. І якщо ви хочете, щоб вашу кухню прикрашала краща мультиварка, зверніть увагу на моделі з останньої категорії. Автоматичні прилади прості в експлуатації і для запуску таких пристроїв досить просто покласти інгредієнти в чашу. Режимів може бути кілька, але в основному їх кількість варіюється від 5 і до 20. При цьому, повністю в автоматичному режимі мультиварка здатна приготувати всі види каш, супів та випічки. А також загасити (без масла), підсмажити і приготувати на пару овочі, м'ясо або рибу.

Дисплей

За допомогою дисплея здійснюється контроль і запуск програм. Як і в багатьох інших приладах, дисплей може бути кнопковим або сенсорним. Але багато сучасних виробники, включаючи популярні бренди Panasonic, Philips, Redmond і Moulinex давно випускають вдосконалені моделі з сенсорним дисплеєм для максимальної зручності їх використання.

Як вибрати мультиварку по оснащенню?

Функціонал - це можливості обладнання. І в більш дорогих моделях можна зустріти корисну опцію 3D нагріву. Суть функції полягає в одночасному розташуванні нагрівальних елементів з декількох сторін. Відповідно, будь-яку страву можна буде приготувати дуже швидко і якісно. Наявність підйомного механізму - ще одна зручна функція сучасних мультиварок. Іншими словами, такі моделі є і мультиварку, і плиту. Адже якщо підняти ТЕН і зафіксувати на ньому сковороду, одночасно на одному приладі можна готувати страву в чаші і смажити або тушкувати інші продукти харчування.

Безпека

Безпека повинна стояти на першому плані, тому роблячи вибір на користь тієї або іншої моделі звертайте увагу на наявність:

• спеціальних клапанів (для захисту від надлишків жиру);

• механічного замка для блокування кришки від випадкового відкриття;

• електронних систем за контролем тиску в мультиварці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також