Як за 100 мільйонів відремонтувати стадіон?

1263 0

Ми у соцмережах:

Як за 100 мільйонів відремонтувати стадіон?

Стадіон «Авангард», чиї трибуни виглядають наче після бомбардування, обіцяють все ж привести до ладу у найближчі роки. Минулого тижня у Рівному засідала робоча група із спортсменів, тренерів, депутатів та чиновників.

артпростір_проект авангарду Стадіон «Авангард», чиї трибуни виглядають наче після бомбардування, обіцяють все ж привести до ладу у найближчі роки. Минулого тижня у Рівному засідала робоча група із спортсменів, тренерів, депутатів та чиновників. Обирати їй довелося між двома фірмами, які захотіли взятися за реконструкцію стадіону — львівською «Артпростір» та столичною «Укрпроект-енерго». Пропозиція киян не вразила, бо ті не придумали, як можна об'єднати трибуни і зробити манеж для легкоатлетів. А от львів'яни знайшли у комісії одноголосну підтримку. Цікаво, що вони запропонували надбудувати стадіону ще один поверх і розмістити там готель, де могли би зупинятися гравці. Повністю готовий проект реконструкції вони обіцяють показати наприкінці року. Орієнтовна вартість реконструкції стадіону — понад 100 мільйонів гривень. Олексій Олексюк, представник ПП «Артпростір»:

— Ми пропонуємо все зробити у чотири етапи. Найперший — це відновлення головної трибуни, вхідної групи і збільшення місць для глядачів за рахунок прибудови. Тож простір в підтрибунних приміщеннях можна буде використовувати для комерційних цілей, облаштувати там санвузли, наприклад. У другому етапі передбачається накриття трибуни, облаштування приміщення для футбольної команди та 120-метрової доріжки для легкої атлетики. Третім етапом буде реконструкція бокових трибун — щоб потім східну та західну трибуни можна було використовувати для проведення концертів та інших масових заходів. Четвертий етап включає заміну покриття самого поля, дренажних систем та бігових доріжок, нове бачення фасаду стадіону, благоустрій території, освітлення, встановлення електронного табло. При цьому заміна комунікацій буде відбуватися під час кожного етапу реконструкції.
Олексій Хахльов, голова обласної федерації футболу:
— Добре, що на час реконструкції не доведеться закривати весь стадіон, бо її робитимуть поетапно. «Авангард» все одно працюватиме, будуть проводитися змагання. Наше побажання до проектантів було, щоб вони використали для фасаду і трибун червоний та чорний кольори, які є у символіці народного клубу «Верес» — як на мене, це логічно. Дуже сподіваюся, що реконструкцію стадіону розпочнуть якнайшвидше.
Олена РАКС.
А як виглядають поцвілі стіни "Авангарду" зсередини, можна подивитися у фоторепортажі


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також