Як заощадити кошти на сплаті рахунків за комунальні послуги?

1228 0

Ми у соцмережах:

Як заощадити кошти на сплаті рахунків за комунальні послуги?

Торік українські сім’ї вперше отримали рахунки за спожиті комунальні послуги, вартість яких зросла більш ніж удвічі. Багато родин змушені шукати все нових способів заощадження власного бюджету. Більшість із нас стали більш розсудливо витрачати енергоресурси – економити воду, електроенергію та природний газ. Ще одним дієвим способом зменшити навантаження на свій бюджет і заощаджувати кошти є субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, звернутися за якою відтепер стало набагато легше.

logo_min_soc_var2_black У 2015 році Міністерство соціальної політики України впровадило нову спрощену систему звернень за житловою субсидією. Якщо раніше бажаючим отримати допомогу від держави потрібно було стояти в довгих чергах різних комунальних організацій та збирати стоси довідок і документів, то зараз звернутися за субсидією можна навіть не виходячи з дому. В результаті, станом на січень 2016 року понад 5 мільйонів громадян вже отримали підтримку від держави і сплачують за комунальні послуги стільки, скільки їм під силу. Новий спрощений механізм звернення за житловою субсидією ґрунтується на двох основних відмінностях:

1) скорочено список документів, необхідних для звернення за субсидією. Тепер достатньо подати заяву та декларацію про доходи. Решту необхідної інформації органи соціального захисту населення отримають самостійно від організацій та підприємств, котрі надають житлово-комунальні послуги населенню; 2) впроваджено в дію послугу попередньої реєстрації, яка дозволяє, користуючись спеціальними підказками, заповнити всі необхідні документи в режимі онлайн на сайті subsidii.mlsp.gov.ua. У майбутньому послугу буде модернізовано і додано можливість ідентифікації електронного підпису. А поки заявнику буде потрібно з’явитися для підписання оригіналів документів, коли їх розглянуть спеціалісти управління. Якщо ж з будь-яких причин претендент на житлову субсидію не може з’явитися особисто, то повний пакет підписаних документів можна надіслати поштою до органів соціального захисту населення.
Субсидія на оплату житлово-комуналь­них послуг надається терміном на 12 місяців з місяця реєстрації заяви. Після завершення розгляду наданих документів органи соціального захисту населення сповістять заявника про прийняте рішення, розмір субсидії та суму щомісячної оплати з врахуванням наданої допомоги. Варто зауважити, що право на отримання житлової субсидії мають не лише багатодітні чи малозабезпечені сім’ї. Кожна сім’я, якій важко сплачувати рахунки за спожиті послуги, може звернутися за підтримкою до держави. Звернення по допомогу дозволить не лише збалансувати сімейний бюджет родини, а й вберегтися від заборгованості та штрафів за несплачені рахунки.
Детальну інформацію можна дізнатися на сайті Міністерства соціальної політики України або за телефоном гарячої лінії: 0-800-507-309. Також на сайті можна знайти адреси органів соціального захисту населення у своєму регіоні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також