Як зволожити повітря в квартирі

1477 0

Ми у соцмережах:

Як зволожити повітря в квартирі

Через сухе повітря у квартирі страждають і дорослі, і діти, і хатні улюбленці. Особливо повітря втрачає вологість через опалення взимку. У приміщенні з сухим повітрям ви можете помітити, як стає сухою шкіра, волосся, погіршується сон. Також у тих, хто живе у будинку з низьким рівнем вологи, знижується імунітет до вірусів та бактерій. А от люди, що страждають на астму чи бронхіт, можуть очікувати нападів хвороб. Розглянемо декілька ідей, як просто та легко зволожити повітря вдома.

Не забувайте провітрювати квартиру

Найпростіший спосіб — регулярне провітрювання квартири (приблизно тричі на день на 10 хвилин відчиняйте кватирки чи вікна). Також зволожити повітря можна за допомогою звичайного пульверизатора.

Саморобний зволожувач

Поставте миску чи таз біля радіатора. На нього покладіть бинт, звісивши його одним кінцем в миску з водою. Бинт буде мокрим, а вода, що поступово буде випаровуватися, зволожуватиме повітря у квартирі. Головне — потрібно вчасно доливати воду в миску.

Природні зволожувачі — кімнатні рослини

Кімнатні рослини також допомагають зволожувати повітря завдяки випаровуванню води через листки. Найбільше підходить під роль зволожувача повітря циперус. Чим більшою за розмірами буде ця рослина, тим більше вологи буде виділятися. Найбільші представники виду здатні виділяти до 2 літрів вологи за день. Також можна вирощувати нефролепіс. Він є чудовим замінником циперуса. Окрім того, що ця рослина чудово зволожує повітря, вона знищує шкідливі речовини, які містяться в повітрі: формальдегід, толуол, ксилол.

Декоративний фонтанчик

Зволожити повітря можна за допомогою декоративного маленького фонтанчика в кімнаті. Він також чудово прикрасить інтер'єр в будинку.

Спеціальний зволожувач

Можна придбати зволожувач повітря, що допоможе справитися із цією проблемою. Зволожувачі повітря бувають декількох видів : традиційні, ультразвукові, парові та "мийки повітря". Для них краще використовувати дистильовану чи відфільтровану воду. А от вода із водопроводу може засмітити картриджі. Традиційні зволожувачі повітря діють за таким принципом, як описані вище радіатор та миска з водою. "Мийка повітря" діє за таким же принципом, як і традиційний зволожувач. Проте "мийка повітря" також може очищувати повітря від частинок пилу та пилку. Парові зволожувачі працюють за принципом кип'ятіння води. При цьому великих вимог до складу води вони не мають. А от ультразвукові зволожувачі вважаються найефективнішими від усіх інших. При цьому ви можете регулювати його роботу. Проте для нього потрібно використовувати очищену чи дистильовану воду, тому що в повітря буде потрапляти не пара, а водяні частинки із тим же складом, що й вода. Проте працює він майже беззвучно та вимагає небагато електроенергії.

Перевіряємо рівень вологи в повітрі

Є простий спосіб перевірити рівень вологи в повітрі. У стаканчик наберіть води та поставте на ніч її в холодильник. Зранку потрібно подивитися на те, як запітніє стаканчик: якщо за 5 хвилин стаканчик запітнів та висохнув, це означає, що повітря у квартирі сухе. А якщо по ньому потекли краплинки, то хвилюватися не потрібно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також