Які каруселі, такі й квитки

2228 0

Ми у соцмережах:

Які каруселі, такі й квитки

Майданчик для атракціонів у міському парку ім.Шевченка нині нагадує музей. Качелі, каруселі та інші дитячі розваги дбайливо збережені там ще з радянських часів. Батьки, привівши дітей покататися, можуть сказати дітям, що і вони на тих самих каруселях малими бавилися. Менш іржавих, ясна річ. А ще батьки могли показати дітям квитки на атракціони, такі ж, як і сорок років тому, терпляче пояснюючи малюкам, що таке "УРСР". Та не сподобалось це міській владі. Вирішила влада, що у парку зловживають, використовуючи старі радянські квитки, яких іще вистачило б не на один рік. Зобов'язали керівників парку нові квитки замовити та надрукувати. Українські, без усяких там УРСР. Можна було, якщо на те пішло, і атракціони нові поставити, а не ті, що залишились від тої самої УРСР. Але на це у міської влади сил, як видно, немає. Лише на папірці тих сил вистачило.

Андрій Мощанецький, директор державно-комунального підприємства "Міське об'єднання парків культури та відпочинку м.Рівне": — Користувались квитками старого зразка, щоб зекономити кошти на друці нових. Тим більше, що свого часу цих квитків замовили чималу кількість. Зберігаються вони в касі нашого комунального підприємства. На них є всі необхідні серійні номери, тому облік ведеться відповідно до усіх встановлених норм. Перед тим, як видати квитки касиру під розпис, на них проштамповують нинішню вартість, оскільки там ще зазначені радянські розцінки. Наприкінці тижня касир звітує про кількість проданих квитків, здає гроші та корінці. У нас ще є запаси старих квитків, але вирішили замовити нового зразка. Друкуватимемо їх за власні кошти на одній зі столичних сертифікованих друкарень. Старі ж після цього опишемо та знищимо.

 
Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного: — Нещодавно я провела в парку внутрішнє розслідування, а за його результатами — розширену нараду за участю всіх працівників парку, начальника управління культури та головного бухгалтера. Після цієї наради директор парку отримав догану, а його головний бухгалтер найближчим часом має бути звільнений із займаної посади. Такому рішенню передувала низка виявлених у парку порушень. В тому числі і вхідні квитки на каруселі старого зразка. Не буду стверджувати, що в парку через старі квитки могли бути якісь фінансові зловживання, оскільки я не фахівець в цій галузі. Такі перевірки мають проводити відповідні інстанції. Знаю лише те, що квитки мають бути відповідного зразка. Зрозуміло, що не радянського. Гадаю, що після цієї розширеної наради найближчим часом в парку відбудеться багато позитивних змін. В першу чергу, зміниться зовнішній вигляд квитків, крім того, звітність буде налагоджена відповідним чином. Не виключено, що після цих змін збільшаться і доходи парку. Для прикладу, за минулий рік надходження в зоопарку від реалізації квитків — 2,5 мільйона гривень, а в парку ім.Шевченка — лише 352 тисячі гривень. Я розумію, що є низка об'єктивних причин, через які зоопарк в більш вигідному становищі, але впевнена, що доходи парку мають бути більшими. Надалі ситуацію в парку буду контролювати особисто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також