Які соки корисні дітям?

1521 0

Ми у соцмережах:

Які соки корисні дітям?

Всі мами знають, що певна кількість вітамінів потрапляє в дитячий організм разом зі смачними соками. Соки дуже корисні для дітей, та й п'ють їх малюки з великим задоволенням. Проте щоб соки приносили тільки користь, слід дотримуватись деяких правил.

соки-для-дитей

Найкращі — свіжовичавлені

Привчати малюка до соків потрібно поступово, даючи спочатку по чайній ложечці, а потім довівши кількість напою до 100 грамів у день. Це і буде добовою нормою для дитини у віці 1-2 років. Соки потрібно розбавляти водою. Концентрований напій може нашкодити ніжним стінкам дитячого шлунка. Сік у чистому вигляді занадто швидко минає шлунок і потрапляє в кишечник, що дає додаткове навантаження на травний тракт малюків. Якщо є можливість — давай дитині не магазинні соки, а свіжовичавлені. В ідеалі продукти для фрешу повинні бути вирощені на бабусиному городі, а в момент приготування на кухні повинна бути стерильна чистота, щоб уникнути потрапляння бактерій в продукт. Промислові соки теж корисні вашому маляті. Тільки при купівлі уважно читайте етикетку: там має бути вказано склад напою і вік дитини, для якої рекомендований даний сік. Уважно дивіться термін придатності продукту, а також дотримуйтеся умов його зберігання.

Соки і здоров'я дитини

Якщо у вашої дитини є деякі проблеми зі здоров'ям, соки можуть дещо підкоригувати ситуацію. Також є типи соків, протипоказаних в тому чи іншому випадку. Отже:
  • підвищити гемоглобін допоможуть соки, багаті вітаміном С: морквяний, томатний, капустяний, гранатовий, сік ківі;
  • знизити гіперактивність можуть персиковий, абрикосовий, гарбузовий, буряковий, сливовий. Давати такі соки слід перед сном;
  • боротися із застудою допоможуть апельсиновий, грейпфрутовий, овочеві соки;
  • поліпшити роботу серця здатні такі соки: яблучний, грушевий, гранатовий, виноградний, томатний, буряковий;
  • проблеми з травленням вирішать гранатовий, грушевий, гарбузовий і персиковий соки;
  • при відсутності апетиту давайте дитині яблучний, брусничний, гранатовий або морквяний соки;
  • для зміцнення імунітету хороші моркв'яний, гарбузовий, буряковий, смородиновий і огірковий соки.
Дуже обережно потрібно давати цитрусові соки і уважно стежити за реакцією на них дитячого організму. Також слід проконсультуватися з педіатром з приводу сокового меню, якщо хтось із батьків страждає на харчову алергію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також