Якими мають бути хороші двері і скільки вони коштують. Розвиток: від гаражної майстерні до високотехнологічної компанії

1827 0

Ми у соцмережах:

Якими мають бути хороші двері і скільки вони коштують. Розвиток: від гаражної майстерні до високотехнологічної компанії

У грудні 2001 року в гаражі недобудованого батьківського будинку у Новому Дворі рівнянин Олексій Муляренко відкрив майстерню дверей. Подібних тоді було чимало, деякі з часом не витримали конкуренції й закрилися, а гаражна майстерня Муляренка переросла у компанію з виробництва дверей «Сталь-М». Сталь — це основний матеріал, з яким працюють на виробництві, М — перша літера прізвища засновника.

— Тоді, на початку, ми виготовляли двері на замовлення, — розповідає генеральний директор та засновник компанії «Сталь-М» Олексій Муляренко, — я сам їздив до клієнтів знімати розміри, на бази по метал, доставляв клієнтам готові двері. Був менеджером, маркетологом і закупівельником. Конкуренція була висока, а споживач ставав більш вимогливим. Місточком від гаражної майстерні до високотехнологічної компанії стала перевірка якості продукції Рівненським центром метрології та сертифікації. У 2003 році ми освоїли виготовлення вхідних дверей у під’їзди. Саме тоді їх активно почали ставити в будинках, і ми підхопили цю тенденцію одними з перших. Усі їх ще пам’ятають — важкі металеві червоні двері з кодовими замками. Ми тоді співпрацювали з ЖКП і з мешканцями, аби людям в рахунок квартплати враховували нові двері у під’їзд. Ось тоді й прийшла перевірка. Нам вказали на недоліки й виписали штраф, та саме це й підштовхнуло до перегляду основних підходів до ведення бізнесу і початку сертифікації нашої продукції.

Унікальність: двері, які не пробиває куля

Особливість компанії «Сталь-М» — в успішному розвитку у двох напрямках: виробництві вхідних протизламних та протипожежних дверей.

— Ми використовуємо власні розробки та конструкторські рішення, — продовжує Олексій Муляренко. — Конструкція унікальна, адже у Рівненській області нема аналогічного підприємства, яке виробляє те, що ми, і навіть не в кожній області воно є. Ми успішно поєднуємо два наших напрямки — виробництво протипожежних та протизламних дверей. Без перебільшення, наші двері — одні з кращих в країні, і це підтверджено як сертифікатами, так і відгуками багатьох клієнтів, з якими ми працюємо. Наші ціни на однотипну продукцію конкурентні. Маємо й такі двері, які ні з чим порівнювати. Наприклад, двері 4-го класу стійкості, які пройшли випробування на стійкість до пробивання кулею з набою до пістолета Токарєва і відповідають вимогам системи сертифікації «Банківський регістр».

Якість: щоб підтвердити її, двері палять в печах і розбивають спеціальним інструментом

— Не уся наша продукція підлягає обов’язковій сертифікації, але вона сертифікована, ми це робимо добровільно і з власної волі, — розповідає заступник директора з виробництва Вадим Дудинський. — Щоб підтвердити 3 і 4 клас стійкості до пошкоджень, ми свідомо йдемо на дорогі процедури. Наприклад, для випробування дверей 4 класу стійкості є перелік інструментів і часу, за який їх треба або відкрити, або зробити отвір розміром 40х40 см. Якщо за встановлений час не встигли — двері пройшли сертифікацію. У цьому їхня унікальність. Вони проходять випробування вогнем — нагріваються у печі до температури майже 1000°С! У нас є люди, які працюють зі спеціальним інструментом і вміють проводити краш-тести для наших дверей. Пошкоджуємо їх, як тільки можна, переконуємося самі в їхній стійкості, а тоді веземо в лабораторію.

«Сталь-М» — одна з небагатьох компаній, які виготовляють сертифіковані вхідні двері до квартир, що є вимогою ДСТУ до забудовників. Тобто кожні двері у новобудові мають бути обов’язково сертифіковані. Та не усі забудовники виконують цю вимогу.

— Держстандарт передбачає, що у кожній квартирі мають стояти двері з визначеним замком і не згорять за півгодини, — каже Олексій Муляренко. — На жаль, багато будівельних компаній нехтують цією вимогою і ставлять інші, дешевші двері, які не мають сертифікатів. У Рівному таких приблизно половина. Але сподіваємося, що цей недолік на будівельному ринку буде усунуто, адже йдеться про безпеку людей, які житимуть у цих квартирах.

Нові технології і ціна хороших дверей

— За останні півтора року ми повністю оновили свій асортимент, замінили на нові моделі навіть ті двері, які успішно випускали й продавали 15 років, — каже директор компанії «Сталь-М» Андрій Муляренко. — Маємо власних конструкторів, інженерів та дизайнерів. Змінили також технологію виготовлення дверей. Оновили дизайн, окрім іншого, використовуємо оздоблення термодеревиною та справжнім червоним деревом. Протизламні та протипожежні двері з таким оздобленням можуть коштувати і три, і п’ять тисяч доларів. А взагалі хороша ціна для хороших дверей — це еквівалент близько однієї тисячі доларів. Якщо вони сертифіковані й від відомого виробника, який надає гарантійний та післягарантійний сервіс, а ми його надаємо — можете не сумніватися в якості таких дверей.

Віктор Проскурня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також